Kuva: Seppo Toivari

Oulun Energia kokeilee kuvauskopterin hyödyntämistä liikenteen sujuvuuden parantamisessa

12.01.2018 08:16 - Jussi Häkkilä - Luettu 349 kertaa

Oulun Energia Urakointi kokeilee parhaillaan kuvauskopterin eli dronen hyödyntämistä liikenteen sujuvuuden parantamisessa.

Oulun Energia Urakointi kokeilee parhaillaan kuvauskopterin eli dronen hyödyntämistä liikenteen sujuvuuden parantamisessa. Kopterilla on seurattu työmatkaliikennettä ruuhka-aikoina Oulun keskustaa halkovalla Pohjantiellä ja sen läheisyydessä olevalla väyläverkolla. Kuvatut videot osoittivat liikenteen jonoutumista, pysähtelyä ja ajoittaista seisomista ruuhkaisimmilla risteysalueilla. Videoiden pohjalta liikennevaloristeyksien ajoituksiin on tehty tarvittavia ja täsmällisiä muutoksia, joiden vaikutuksia seurataan edelleen.

Seuraavia mahdollisia kuvauskohteita Oulussa tulevat olemaan vastikään remontoidun Pohjoisen alikulun sekä Kajaanintien ja Oulunsuuntien risteyksen eli Kastellin Häkin liikennevaloristeykset.
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikennevalojen ylläpito jatkuu Oulun Energia Urakoinnin tehtävänä ainakin seuraavat kolme vuotta. Palvelusopimus pitää sisällään myös liikenteen kamera- ja laskentajärjestelmiä, sekä tietoliikenneverkon ja pysäköinninopastuksen ylläpidon.

Lue myös: Matti Viitalan dronesovellus voitti Oulu 5G Innovation Challenge-innovaatiokilpailun pääpalkinnon

Arvostele artikkeli

Uusimmat