Kuva: Fotolia

Oulu mukaan häirinnän vastaiseen kampanjaan

15.12.2017 14:39 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunki lähtee mukaan oikeusministeri Antti Häkkäsen tällä viikolla lanseeraamaan häirinnän vastaiseen kampanjaan.

Oulun kaupunki lähtee mukaan oikeusministeri Antti Häkkäsen tällä viikolla lanseeraamaan häirinnän vastaiseen kampanjaan. Kampanjaan mukaan lähtemisellä Oulu haluaa painottaa, että kaupungilla on työnantajana nollatoleranssi häirintätapauksiin. Kaikki tapaukset selvitetään eikä ilmoittajan tarvitse olla huolissaan työpaikkansa tai työnteon edellytysten puolesta. Kaupunki on laatinut myös Hyvän käytöksen oppaan, jota käytetään esimiestyön ja perehdytyksen tukena.

Oulun kaupunki on työnantajana linjannut, että jokaisella kaupungin työntekijällä on toimintavelvollisuus, jos seksuaalista häirintää havaitaan. Henkilöstöä kehotetaan nostamaan häirintä keskusteluun asianomaisen henkilön tai tämän esimiehen kanssa. Tukea saa myös kaupungin työsuojelusta.

Työterveyslaitoksen tutkimuksessa viime vuonna Oulun kaupungin vastaajista 7,5 prosenttia ilmoitti kokeneensa kiusaamista tai häirintää edellisen vuoden aikana. Luku on suurten kaupunkien pienin.

Lue myös: Oulun ydinkeskustaan kaivataan uusia liikkeitä ja nousevia brändejä

Kilpailut

Uusimmat