Kuva: Oulun kaupunki

Oulun kaupungin yt-neuvottelujen ensimmäinen vaihe päätökseen

05.12.2017 11:30 - Jussi Häkkilä - Luettu 106 kertaa

Oulun kaupungin lokakuussa käynnistyneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Vaikutuksia henkilöstöön ei vielä tässä vaiheessa pystytä arvioimaan.

Oulun kaupungin lokakuussa käynnistyneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Vaikutuksia henkilöstöön ei vielä tässä vaiheessa pystytä arvioimaan. Neuvotteluissa käytiin läpi kaupungin muutosohjelmassa, talousarviossa ja omistajapoliittisissa linjauksissa suunniteltuja toimenpiteitä yleisellä tasolla, hahmoteltiin kokonaisuutta sekä linjattiin jatkoneuvotteluja. Mikäli myöhemmin päätöksentekoon etenevillä toimenpiteillä on mahdollisia henkilöstövaikutuksia, käydään kyseisistä toimenpiteistä erilliset yt-neuvottelut.

Ensi vuoden talousarvio hyväksytään valtuustossa tämän kuun aikana, ja kaupunginhallitus päättää muutosohjelmasta. Omistajapoliittiset linjaukset ovat valtuuston käsittelyssä ensi kuussa.
Muutosohjelmaan sisältyvistä toimenpiteistä tehdään päätökset erikseen kulloinkin vaadittavassa toimielimessä. Esimerkkinä tästä ovat sivistys- ja kulttuuripalvelujen palveluverkkoselvitys ja sen pohjalta valtuustotasolla tehtävät päätökset. Palveluverkkoselvitys valmistuu ensi kuussa.

Lue myös: Budjettiesitys: Oulu jatkaa toimintatapojen uudistamista ja investoi peruspalveluihin -yt-neuvottelut alkavat

Arvostele artikkeli

Uusimmat