Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinto tilkkutaiteilija Vuokko Isakssonille Ouluun

30.11.2017 16:00 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta palkitsi tänään tilkkutaiteilija Vuokko Isakssonin Oulusta hänen laaja-alaisesta ja pitkästä työstään taiteilijana. Jussi Häkkilä haastattelee.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta palkitsi tänään tilkkutaiteilija Vuokko Isakssonin Oulusta hänen laaja-alaisesta ja pitkästä työstään taiteilijana. Isaksson on työskennellyt taiteilijana ja taidekasvattajana kuudella vuosikymmenellä. Palkinto on 5 000 euroa.
Palkitsemisperustelujen mukaan Vuokko Isakssonin taiteellinen työ on ollut uraauurtavaa. Jo 1960-luvulta lähtien hän on nostanut esille naisten käden taitoa, käsityötaidetta. Hänen taidettaan on ollut esillä 19:ssä maassa kolmella eri mantereella. Isaksson on pitänyt 42 yksityisnäyttelyä ja osallistunut 74:ään yhteisnäyttelyyn. Isakssonin luottamustoimet ovat ulottuneet taiteilijajärjestöistä naisasialiittojen kautta Taiteen keskustoimikunnan jäsenyyteen ja valtion taideteollisuustoimikunnan puheenjohtajuuteen.
Isaksson valmistui käsityönopettajaksi 1968 ja kasvatustieteen maisteriksi 2015. Nyt hän on tohtorikoulutettava, aiheenaan käsityö.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinto muusikko Sasu Ripatille

Kilpailut

Uusimmat