Kuva: Fotolia

Yritykset ja sairaalan ammattilaiset kehittivät Oulussa ja Turussa uusia ratkaisuja sairaalan tarpeisiin

23.11.2017 08:38 - Jussi Häkkilä

Oulun ja Turun yliopistolliset sairaalat ja yliopistot ovat luoneet ja koestaneet täysin uudenlaista toimintatapaa, jonka avulla sairaalan tarpeita vastaavista innovaatioista saadaan luotua uutta liiketoimintaa.

Oulun ja Turun yliopistolliset sairaalat ja yliopistot ovat luoneet ja koestaneet täysin uudenlaista toimintatapaa, jonka avulla sairaalan tarpeita vastaavista innovaatioista saadaan luotua uutta liiketoimintaa. YSI-hankkeessa on kehitetty mallia, jonka avulla yritykset sekä sairaalan asiantuntijat ja asiakkaat tuodaan yhteen kehittämään tulevaisuuden sairaalapalveluita.  Hankkeessa on syntynyt kuusi uutta sovellusta ratkaisemaan erikoissairaanhoidon tarpeita.  Esimerkiksi lasten kipumittarin kehittänyt Marko Höynälä oululaisesta Kipuwex Oy:stä sanoo, että Oulun yliopistollisen sairaalan asiantuntijoiden palaute on ollut ensiarvoisen tärkeää, koska sen avulla kipumittari on kehittynyt huomattavasti eteenpäin hoitohenkilökunnan tarpeisiin sopivaksi. Palaute on auttanut priorisoimaan lääkehävikin kirjaamiseen tarkoitetun sovelluksen kehittämistä.
YSI-hankkeessa kehitettyä toimintamallia tullaan käyttämään jatkossakin. Toimintamalli sisältää ajatuksen yhteistyöstä alueen muiden toimijoiden, esimerkiksi Oulun ammattikorkeakoulun kehittämis- ja kaupallistamistoimintojen kanssa.

Lue myös: Oulun kaupunginsairaalassa testataan japanilaista POPO-kuntoutusrobottia

Kilpailut

Uusimmat