Hailuodon pengertien ja siltojen suunnittelu käynnissä

07.11.2017 08:20 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on laatimassa tiesuunnitelmaa Hailuodontielle Riutunkarin ja Huikun välille yhteistyössä Oulun kaupungin ja Hailuodon kunnan kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on laatimassa tiesuunnitelmaa Hailuodontielle Riutunkarin ja Huikun välille yhteistyössä Oulun kaupungin ja Hailuodon kunnan kanssa. Hankkeessa suunnitellaan uusi kiinteä yhteys eli pengertie ja kaksi siltaa. Kiinteä yhteys tulisi korvaamaan nykyisen lauttayhteyden.
Tavoitteena on parantaa Hailuodon saavutettavuutta ja helpottaa alueella liikkumista. Nykytilanteessa Hailuodon liikenteellinen palvelutaso on lauttaliikenteen ylitysaikojen ja yöliikenteen puuttumisen vuoksi huonompi kuin muualla seudulla. Lauttayhteyden jatkaminen edellyttäisi lähivuosina mm. lauttakaluston uusimista.
Samanaikaisesti tiesuunnittelun kanssa laaditaan vesilain mukaiset lupahakemusasiakirjat, jotka valmistuvat käsittelyä varten tammikuussa ja tiesuunnitelma maaliskuussa.
Suunnittelutilannetta ja alustavia suunnitelmaluonnoksia esitellään yleisölle ensi viikon tiistaina ja torstaina Hailuodossa ja Oulunsalossa. Hallitus esittää talousarvioon kiinteän yhteyden rakentamista ns. elinkaarimallilla eli periaatepäätös rahoituksesta on tehty.

Lue myös: Hailuodon kiinteän yhteyden tiesuunnittelu käynnistynyt -toteutus alkaa jo ensi vuonna

Kilpailut

Uusimmat