Kuva: Fotolia

Kittilän tilanne selvitysryhmälle?

03.11.2017 09:08 - Jussi Häkkilä

Valtiovarainministeriö katsoo, että Kittilän kunta ei ole ryhtynyt riittäviin toimiin kunnan hallinnon saattamiseksi lain mukaiseksi.

Valtiovarainministeriö katsoo, että Kittilän kunta ei ole ryhtynyt riittäviin toimiin kunnan hallinnon saattamiseksi lain mukaiseksi.

Oulun syyttäjänvirasto ilmoitti viime kuussa, että Kittilän kunnanvaltuustossa, kunnanhallituksessa sekä tilapäisessä valiokunnassa edellisellä vaalikaudella toimineita lukuisia jäseniä vastaan on nostettu syytteitä mm. työturvallisuusrikoksesta, työsyrjinnästä, virka-aseman väärinkäyttämisestä, ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Heistä suuri osa toimii kunnan luottamustoimessa myös kuluvalla valtuustokaudella.

Kittilän kunnanvaltuusto käsitteli tiistaina syytteessä olevien mahdollista luottamustoimesta pidättämistä. Valtuuston päätöksen mukaan Lapin käräjäoikeudessa vireillä olevissa rikosasioissa vastaajana olevat luottamushenkilöt on pidätetty osallistumasta asioiden käsittelyyn asioissa, joista he ovat syytteessä tai muusta syystä esteellisiä.
Valtiovarainministeriö pyytää nyt Kittilän kunnalta lausuntoa selvitysryhmän asettamisesta ensi kuun 18. päivään mennessä. Mikäli kuulemisen jälkeen selvitysmenettelyn edellytykset edelleen täyttyvät, selvitystyö alkaisi ensi vuoden alusta ja päättyisi viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Selvitysryhmän toimenpide-ehdotukset on kuntalain mukaan käsiteltävä mahdollisimman pian Kittilän kunnanvaltuustossa ja niitä koskevat päätökset on raportoitava valtiovarainministeriöön.

Lue myös: Kittilän valtuusto päättämään syytteeseen asetettujen luottamushenkilöiden pidättämisestä luottamustoimistaan

Kilpailut

Uusimmat