Kuva: Fennovoima

STUK vaatii parempaa turvallisuuskulttuuria Pyhäjoen ydinvoimalaitoshankkeeseen

27.10.2017 10:25 - Jussi Häkkilä

Säteilyturvakeskus esittää Pyhäjoen Hanhikiveen ydinvoimalaitosta suunnittelevalle Fennovoimalle joukon turvallisuuskulttuuria koskevia vaatimuksia.

Säteilyturvakeskus esittää Pyhäjoen Hanhikiveen ydinvoimalaitosta suunnittelevalle Fennovoimalle joukon turvallisuuskulttuuria koskevia vaatimuksia. Voimalaitoshankkeeseen osallistuvien organisaatioiden täytyy parantaa toimintaansa ennen kuin ne ovat valmiita laitoksen rakentamisen aloittamiseen. Keskus vaatii esimerkiksi, että Fennovoima parantaa ydinvoimalaitoksen suunnitteluun ja rakentamiseen osallistuvien organisaatioiden valvontaa. Laitostoimittaja RAOS Projectin ja pääurakoitsija Titan 2:n turvallisuuskulttuuri ei tällä hetkellä vastaa suomalaisia odotuksia.

Lisäksi keskus vaatii Fennovoimaa varmistamaan, että hankkeessa mukana olevat organisaatiot parantavat turvallisuusasioiden päätöksentekotapoja. Yhtiöitä kehotetaan nykyistä avoimemmin kertomaan hankkeessa tehtävien päätösten perustelut.

Fennovoiman on myös varmistettava, että organisaation kehittämisessä ja turvallisuusasioita koskevassa päätöksenteossa otetaan nykyistä paremmin huomioon vaikutukset pitkälle tulevaisuuteen. Projektin aikataulusta johtuen näyttävät lyhyen aikavälin tavoitteet Säteilyturvakeskuksen mukaan korostuvan pitkäaikaisten vaikutusten kustannuksella.

Lue myös: Fennovoiman rakentamislupa siirtyy vuoteen 2019

Kilpailut

Uusimmat