Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset voimaan tällä viikolla

23.10.2017 13:11 - Jussi Häkkilä

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön koko maassa kuluvan viikon lopussa. Liikenneturvallisuusasiantuntija Tarja Jääskeläistä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön koko maassa kuluvan viikon lopussa. Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueella rajoitukset tulevat voimaan viimeistään perjantaina. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa jää talviajaksi sadan kilometrin tuntinopeusrajoitus voimaan 670:lle tiekilometrille. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on tulevalla talvikaudella yhteensä 180 kilometriä 70:n kilometrin nopeusrajoitusta kapeilla ja suhteellisen paljon raskasta liikennettä välittävillä maanteillä, joilla on myös tienvarsiasutuksesta johtuvaa kevyttä liikennettä.

Lapissa jää valtatielle 21 välillä Pahtasensuvanto-Muonio ja Muonio-Yli-Muonio nopeusrajoitus sata kilometriä tunnissa. Myös kantatiellä 79 välillä Sirkka-Rauhala ja Olos-Muonio jää voimaan nopeusrajoitus sata kilometriä tunnissa. Kemi-Tornio -moottoritien suurin sallittu nopeusrajoitus alennetaan sataan kilometriin tunnissa.

Lue myös: Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan tällä viikolla

Kilpailut

Uusimmat