Kuva: Fotolia

Oulun yliopiston 5G-tutkijoille puoli miljoonaa tekoälytutkimukseen

10.10.2017 09:00 - Jussi Häkkilä

Oulun yliopiston professorien Jukka Riekin, Mikko Sillanpään ja Mika Ylianttilan 5G-tutkimukselle on myönnetty 500 000 euroa.

Oulun yliopiston professorien Jukka Riekin, Mikko Sillanpään ja Mika Ylianttilan 5G-tutkimukselle on myönnetty 500 000 euroa. Rahoituksen myönsivät Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Jane ja Aatos Erkon säätiö. Tutkijaryhmä kehittää tekoälytutkimusta. Ryhmä testaa tekoälyllä tehostetun reunalaskennan uusia mahdollisuuksia. Hankkeessa rakennetaan Oulun yliopiston kampukselle tämänhetkisen tekniikan kärkeä edustava testiympäristö tutkijoiden, yritysten ja opiskelijoiden käyttöön.
Suomeen odotetaan ensimmäisiä 5G-verkkoja ensi vuonna. 5G-verkon ympärille kehitetään uusia teknologioita ja sovelluksia, joissa viiveettömyys ja turvallisuus ovat kriittisiä tekijöitä esimerkiksi sairaaloissa, teollisuudessa tai ajoneuvojen ohjauksessa.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Jane ja Aatos Erkon säätiö rahoittivat yhteensä 3,3:lla miljoonalla eurolla kuutta tutkimushanketta. Hankkeet pureutuvat mm. tulevaisuuden ruoantuotantoon, kvanttitietokoneen rakentamiseen, tekoälyyn ja robotiikkaan.

Lue myös: Oulun yliopisto sopi ohjelmistotuotannon kandidaattiohjelman käynnistämisestä Kiinassa

Kilpailut

Uusimmat