Kaliumformiaattia kokeillaan liukkaudentorjunnassa Kempeleessä

10.02.2017 08:24 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Oulun alueen alueurakoitsijana toimiva YIT Rakennus Oy testaavat kaliumformiaattia liukkaudentorjunnassa tänä talvena Kempeleessä Kempeleentien viereisen kevyen liikenteen väylällä. Tavoitteena on pitää väylä polanteettomana ja paljaana.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Oulun alueen alueurakoitsijana toimiva YIT Rakennus Oy  testaavat kaliumformiaattia liukkaudentorjunnassa tänä talvena Kempeleessä Kempeleentien viereisen kevyen liikenteen väylällä. Kokeilu alkaa ensi viikolla ja päättyy kevättalvella. Tavoitteena on pitää väylä polanteettomana ja paljaana. Liukkaudentorjunta hoidetaan kaliumformiaattiliuoksella, joten väylälle ei kerry hiekoitushiekkaa. Hoitotavasta johtuen väylän pinta on tasainen ja mukava käyttää, eikä petollista liukkautta esiinny. Väylän kunto vastaa lähes kesäkeliä.
Kaliumformiaatin eduiksi on arvioitu tehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Kokeilussa halutaan myös selvittää käytön kokonaiskustannuksia. Kokeilualueelle on asennettu kokeilusta kertovat taulut. ELY-keskus ja urakoitsija toivovat palautetta väylän käyttäjiltä.

Kilpailut

Uusimmat