Kuva: Jussi Häkkilä

Kasitielle kiertoliittymä Raahen Mettalanmäelle

02.01.2017 11:10 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on laatimassa tie- ja rakennussuunnitelmaa kasitien parantamiseksi Raahessa Mettalanmäen kohdalla. Valtatien Kokkolantien liittymään suunnitellaan kiertoliittymä ja kaksi kevyen liikenteen alikulkukäytävää.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on laatimassa tie- ja rakennussuunnitelmaa kasitien parantamiseksi Raahessa Mettalanmäen kohdalla.
Valtatien Kokkolantien liittymään suunnitellaan kiertoliittymä ja kaksi kevyen liikenteen alikulkukäytävää. Alikulkukäytävät suunnitellaan valtatielle liittymän eteläpuolelle ja uudelle suunniteltavalle katuyhteydelle liittymän itäpuolelle. Lisäksi liittymäalueella järjestellään kevyen liikenteen yhteyksiä sekä uusitaan valaistus ja pysäkkijärjestelyt.
Kiertoliittymä suunnitellaan osittain kaksikaistaisena ns. turbokiertoliittymänä, jossa vilkkaasti liikennöidyn pääsuunnan, eli valtatien liikennevirrat ohjataan omille kaistoilleen ennen kiertoliittymää. Turbokiertoliittymän liikenteen välityskyky on yksikaistaista kiertoliittymää parempi. Tiesuunnitelman valmistuttua hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelma, joka valmistuu alkukesästä. Rakennuskustannusarvio on noin 3,4 miljoonaa euroa.

Kilpailut

Uusimmat