Kuva: Radio Pooki

Huumausainekuolemia Rovaniemellä -poliisi varoittaa tuntemattomista huumausaineista

29.05.2023 08:55 - Jussi Häkkilä

Rovaniemellä on viikon aikana löytynyt kuolleena neljä noin 30-50 vuotiasta miestä.

Rovaniemellä on viikon aikana löytynyt kuolleena neljä noin 30-50 vuotiasta miestä.

Poliisin esitutkinnan mukaan amfetamiinina kaupiteltu vaaleanpunainen jauhemainen aine liittyy edellämainittuihin kuolemiin. Aine on ilmeisesti etylonia, joka on luokiteltu huumausaineeksi ja muistuttaa vaikutuksiltaan amfetamiinia. Asia varmistuu, kun aineesta saadaan rikosteknisen laboratorion lausunto. Poliisi tutkii tapauksia huumausainerikoksina. Kuolemien osalta kyseeseen voi tulla kuolemantuottamus tai törkeä kuolemantuottamus.

Lisäksi kaksi henkilöä on joutunut aineen takia sairaalahoitoon. Tutkinnassa on tullut ilmi yhdeksän huumausainerikosepäilyä, joiden yhtä lukuun ottamatta epäillään liittyvän tutkittavaan kokonaisuuteen. Tapaukseen liittyen on kiinniotettu kahdeksan henkilöä. Poliisi epäilee, että aineen on hankkinut yksi menehtyneistä netin kautta Kiinasta.

Poliisi vetoaa kaikkia asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä, jotta mahdollisesti vielä liikkeellä oleva hengenvaarallinen aine saadaan pois katukaupasta. Tiedoista voi ilmoittaa poliisin Nettivinkki-sivun kautta tai sähköpostitse vihjeet.lappi@poliisi.fi.

Lue myös: Poliisi: Erityisen vaarallista huumetta liikkeellä Rovaniemellä

Kilpailut

Uusimmat