Kuva: Pixabay

Kainuun prikaati ja viranomaiset harjoittelevat Oulussa -Lapin harjoitus myös käynnissä Rovaniemellä

27.02.2023 08:19 - Jussi Häkkilä

Kainuun prikaati järjestää tällä viikolla paikallispuolustusharjoituksen Oulussa.

Kainuun prikaati järjestää tällä viikolla paikallispuolustusharjoituksen Oulussa. Tänään alkaneessa harjoituksessa testataan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen joukkojen ja viranomaisten toimintaa häiriötilanteissa. Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä, reserviläisiä ja varusmiehiä Kainuun prikaatista yhteensä noin 850. Puolustusvoimien muista organisaatioista on mukana henkilöstöllä 3. logistiikkarykmentti, Lapin lennosto ja Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus.
Harjoitukseen osallistuu myös henkilöstöä poliisista, pelastuslaitoksesta, rajavartiolaitoksesta, tullista, sairaanhoitopiiristä, aluehallintovirastosta ja ELY-keskuksesta sekä Oulun satamasta, Oulun kaupungista, Oulun vedestä sekä Iin, Kempeleen ja Limingan vesilaitoksista.
Harjoitus näkyy kaupungissa lähinnä sotilas- ja viranomaisajoneuvoina liikenteessä. Harjoituskohteina ovat Vihreäsaari, Oulunsalo ja Tahkokangas. Harjoitukseen liittyy reserviläisten osalta ammuntoja tänään Hiukkavaarassa. Harjoituskohteissa voidaan käyttää paukkupatruunoita.
Paikallispuolustusharjoitus Oulussa toteutetaan samanaikaisesti Lapin vastaavan kanssa. Lapin alueen harjoitus alkoi Rovaniemellä jo viime viikolla. Keskiviikkoiltapäivänä Lapin koulutuskeskus REDUn Porokatu 35:n toimintayksikön henkilökunta ja Ounasvaaran lukion oppilaat ja henkilökunta evakuoidaan. Kiinteistö tyhjennetään ja alue eristetään harjoituksen ajaksi alkuiltaan saakka. Harjoitus näkyy sekä Porokadulla että Lappi Areenan alueilla, mutta ei vaikuta esimerkiksi liikenteeseen.
Paikalla on toimijoita ja kalustoa poliisin lisäksi mm. Jääkäriprikaatista ja Lapin lennostosta sekä Lapin hyvinvointialueen ensihoidon yksiköitä.
Paikallispuolustusharjoitukset jatkuvat ensi viikolla Etelä-Suomessa.

Lue myös: Pohjoinen 1/23 -paikallispuolustusharjoitus käynnistyy Lapissa

Kilpailut

Uusimmat