Kuva: Suomen museoliitto

Museoliiton mitali museotoiminnan puolesta toimineille -yksi Pohjois-Suomeen

20.05.2022 09:54 - Jussi Häkkilä

Suomen museoliiton hallitus on myöntänyt Kauko Räsäsen suunnitteleman Suomen museoliiton 50-vuotisjuhlamitalin viidelle henkilölle museotyön hyväksi tehdystä työstä sekä museoalalla saavutetuista ansioista.

Suomen museoliiton hallitus on myöntänyt Kauko Räsäsen suunnitteleman Suomen museoliiton 50-vuotisjuhlamitalin viidelle henkilölle museotyön hyväksi tehdystä työstä sekä museoalalla saavutetuista ansioista. Mitalit jaettiin eilen Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä Maarianhaminassa. Yhden mitaleista sai Mikko Saarenpää Torniosta.
Museomestari Mikko Saarenpää on toiminut sekä Aineen taidemuseossa että Tornionlaakson museossa vuodesta 1985 alkaen. Hänen tehtäviinsä kuuluu molempien museoiden kokoelman hoito ja esillepano. Saarenpää on tehnyt pitkäjänteistä ja omistautunutta työtä luomalla Tornioon kummankin museon kokoelmanhoidon puitteet ja käytännöt omaan käytännölliseen tapaansa.
Palkitsemisperustelujen mukaan Saarenpään taito ja näkemys näyttelynrakentamisessa on ainutlaatuinen ja kumpaankin museoon hän on tehnyt useita mieleenpainuvia näyttelyelementtejä. Saarenpään työskentelytapa on luova ja kekseliäs. Hän on kehittänyt lukuisia innovaatioita ja keksintöjä helpottamaan arkista museotyötä. Mikko Saarenpäätä arvostavat sekä työtoverit, museovieraat, taiteilijat että Tornion kaupunki. Lisäksi hänen kädentaitojensa maine on kiirinyt yli kuntarajojen.

Lue myös: Museovirastolta 1,3 miljoonaa rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen

Kilpailut

Uusimmat