Kuva: Jussi Häkkilä

MTK: Puumarkkinoilla rauhallinen tunnelma

09.05.2022 12:19 - Jussi Häkkilä

MTK:n mukaan puumarkkinoilla on ollut alkuvuonna rauhallista.

MTK:n mukaan puumarkkinoilla on ollut alkuvuonna rauhallista. Sen sijaan hakkuut ovat olleet korkealla tasolla hyvien talvikorjuukelien ja puuntarpeen johdosta. Kotimainen puuntarve on korkealla tasolla ja näkymät ovat hyvät niin tälle kuin ensi vuodelle. Metsäteollisuus on kaikkien aikojen huippusuhdanteessa ja tekee ennätystuloksia kohonneiden lopputuotteiden hintojen ansiosta.

Venäjän puuntuonnin ja UPMn lakon loppumisen myötä kuitupuulle on entistä suurempi tarve loppuvuodeksi. Puun kysyntätilanne on erinomainen, mutta metsänomistajien korkeammat odotukset puunhinnasta eivät ole vielä johtaneet puukaupoille.

Talvella on korjattu kohteita pääosin talvikorjuukelpoisista kohteista. Nyt kysyntä kohdistuu kesä- ja kelirikkokelpoisiin kohteisiin, jotka ovat metsänomistajien parhaita leimikoita. Puun kysyntä ei ole kuitenkaan vielä voimistunut. Alkuvuoden ensimmäisellä kvartaalilla on ostettu puuta Pohjois-Suomesta selvästi aiempia vuosia vähemmän.

Energiapuusta on noussut kova kysyntä myös Pohjois-Suomessa, mikä jatkuu ennusteen mukaan todennäköisesti myös lähivuosina.

Lue myös: Puukauppa odottavissa tunnelmissa

Kilpailut

Uusimmat