MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Puukauppa on käynyt MTK:n mukaan Pohjois-Suomessa tasaisesti, vaikka keväällä lakot ja tuotannonrajoitukset pysäyttivät tehtaita ja sahoja.
MTK järjestää alkaneella viikolla ruokamarsseja eri puolella Suomea, mm. Ylivieskassa perjantaina.
Metsänomistajat myivät MTK:n mukaan Lapissa viime vuonna puuta noin 1,7 miljoonaa kuutiometriä, noin 300 000 kuutiota edellisvuotta enemmän.
MTK:n Maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtaja Antti Tyynelää haastattelee Jussi Häkkilä.
Maaseutunuorten puheenjohtaja Ville Koivuniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Suomen puumarkkinat ovat MTK:n mukaan piristyneet viime viikkoina erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa, sen sijaan Kainuussa ollaan vielä edellisvuosia jäljessä puukauppamäärissä.
MTK:n mukaan puumarkkinoilla on ollut alkuvuonna rauhallista.
Pohjois-Suomen yksityismetsistä ostettiin MTK:n mukaan tammi-helmikuussa puuta 1 050 000 kuutiometriä.
Pohjois-Suomen puukauppa on MTK:n mukaan syksyllä ottanut hyvän loppukirin.
Oululaisen jalkapalloseura AC Oulun pelaajat ovat ilmoittautuneet mukaan MTK:n, ProAgrian ja Suomen kylien viikko sitten avaamaan www.töitäsuomesta.fi -palveluun.
Pohjois-Suomen puukauppa on käynyt alkuvuonna Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n mukaan vilkkaasti. Tammi-helmikuun ostomäärä, noin 1 125 000 kuutiometriä, on kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkukuukausina.
MTK Maaseutunuorten Joulutulet syttyvät jälleen ilahduttamaan joulun viettoon rientäviä.
MTK Pohjois-Suomi avasi tänään syksyn kokouskierroksensa Haapavedeltä. Kokouksen kannanoton mukaan MTK Pohjois-Suomi on tyytyväinen, että valtio ja EU ovat nyt selkeämmin ottaneet vastuuta nykyisen elintarvikekriisin seurauksista, mutta saadut kompensaatiot ovat vain murto-osa kriisin todellisista kustannuksista elinkeinolle. Haastateltavana MTK Pohjois-Suomen toiminnanjohtaja Tarja Bäckman.