Kuva: Jussi Häkkilä

Nettihuijauksia Meri-Lapissa

31.01.2022 08:52 - Jussi Häkkilä

Meri-Lapin poliisi on kirjannut viime aikoina useampia petosilmoituksia, joissa yksityishenkilö on saanut facebookin kautta viestin tutuksi tekeytyneeltä huijarilta.

Meri-Lapin poliisi on kirjannut viime aikoina useampia petosilmoituksia, joissa yksityishenkilö on saanut facebookin kautta viestin tutuksi tekeytyneeltä huijarilta. Viestissä on kerrottu kilpailusta tai arpajaisista, joista on muka hyvät mahdollisuudet pikaisesti saada tuntuvia voittoja.
Todellisuudessa viestittäjä ei ole ollut tuttu, vaan tuttavan tili on kaapattu ja viestittäjä on huijari. Huijari on onnistunut houkutteluviesteillään saamaan kohdehenkilön pankkitunnuksia tai korttitietoja, joita hyväksikäyttäen on anastettu rahaa jopa tuhansia euroja. 
Viime aikoina on ollut myös ilmoituksia, joissa nettipalstan myyjälle ehdotetaan kuriiripalvelun käyttämistä tavaran toimitukseen ja myyjältä pyydetään vakuutusmaksua kyseiselle toimitukselle. Todellisuudessa mitään vakuutusta lähetykselle ei ole ollut, vaan maksu on mennyt huijareille. Usein näissä tapauksissa huijarit löytyvät ulkomailta. 

Lue myös: Vesilaitosmiehiksi esiintyviä huijareita Taivalkoskella

Kilpailut

Uusimmat