Lapin poliisilaitoksella on tällä hetkellä tutkinnassa yli 200 nettipetosta. Uusia rikosilmoituksia tulvii 15-20 ilmoituksen vuorokausitahdilla.
Oululainen käytettyjä yritystietokoneita myyvä Taitonetti on voittanut Suomen vastuullisin tuote -kilpailun Koti & vapaa-aika-kategorian
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on ottanut kevään ja kesän aikana käyttöön digitaalisen sotekeskuksen, ja ensi maanantaina palvelu laajenee entisen Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueelle.
Lapin poliisilaitos järjestää viimeiset perinteiset löytötavarahuutokaupat tänään Kittilässä ja huomenna Rovaniemellä.
Poliisitarkastaja Tuomas Pöyhöstä Poliisihallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Meri-Lapin poliisi on kirjannut viime aikoina useampia petosilmoituksia, joissa yksityishenkilö on saanut facebookin kautta viestin tutuksi tekeytyneeltä huijarilta.
Puhelinajanvaraus koronarokotukseen on ruuhkautunut Oulussa, ja ajanvaraus on suljettu tältä päivältä.
Kokkolan Talviharmonikan taiteellista johtaja Raimo Vertaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun Hansa Apteekin apteekkari Janne Leinoa viikolla 14 (2.4) haastattelee Joonas Hepola.
Puolankalainen mies joutui viime viikolla nettihuijauksen uhriksi, kun hän sijoitti huijausmielessä tehdylle sivustolle 350 euroa.
Profiilit ovat tekaistuja ja poliisi epäilee niiden takana olevan tosiasiassa kansainvälisten ammattirikollisten. Tekijät ovat saaneet rikoshyötyä muutamasta tuhannesta eurosta lähes sataan tuhanteen euroon. Rahansiirtoja on tehty useiden ulkomaisten pankkien kautta, jolloin rikollisia on mahdotonta jäljittää ja saada vastuuseen.
Poliisi muistuttaa, että mitään ennakkomaksuja ei pidä maksaa näkemättä itse tuotetta.
Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävälle Verkkokaupan Kasvupolulle sparraukseen valittiin 15 yritystä.
Käytettyihin tietokoneisiin erikoistunut Taitonetti Oy on kasvanut viimeisten kolmen vuoden aikana yli 200 prosenttia.
Tänään käynnistyvällä Varo huijareita verkossa -kampanjalla halutaan varoittaa kuluttajia nettimaailman saalistajista. Huijausinfo.fi –sivustolta löytyy koottua tietoa kuluttajille verkkohuijaamisesta. Marjan jututettavana iltapäivässä oli Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling.