Kuva: Metsä Group

Kemin biotuotetehtaan ensimmäiset suuret erikoiskuljetukset saapuvat

29.10.2021 08:38 - Jussi Häkkilä

Kemin biotuotetehtaan ensimmäinen suuri erikoiskuljetus saapuu Kemiin tänään.

Kemin biotuotetehtaan ensimmäinen suuri erikoiskuljetus saapuu Kemiin tänään. Erikoiskuljetusten reitti kulkee Ajoksen syväsatamasta vesiteitse Kemin keskustan sisäsatamaan, jossa komponentit siirretään maalle. Sisäsatamasta reitti kulkee Kauppakadun, Sairaalakadun, Hahtisaarenkadun, Lehtokadun ja Pajusaarentien kautta biotuotetehtaan työmaalle. Reitin varrelta on poistettu katuvalaistus, joka asennetaan takaisin, kun syksyn kuljetukset ovat ohi. Kuljetusreitin varrelle tulee lisäksi pysäköintirajoituksia.
Erikoiskuljetukset toteutetaan ilta-aikaan, jotta muulle liikenteelle koituisi mahdollisimman vähän haittaa. Kuljetuksen sujuvuutta ja turvallisuutta varmistavat liikenteenohjaajat.

Kuljetettavia komponentteja on yhteensä yhdeksän. Ne ovat biotuotetehtaan massatehtaan keittimen ja imeytinastian osia. Pisin on 35 metriä ja levein 14, raskain komponentti painaa 275 tonnia. Kaikki kuljetetaan samaa reittiä noin 17:n päivän aikana. Kuljetus etenee kävelyvauhtia, ja yhden komponentin kuljetus sisäsatamasta tehdastyömaalle kestää keskimäärin neljä tuntia. Seuraavat erikoiskuljetukset saapuvat ensi keväänä.

Lue myös: Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan peruskivi on muurattu 

Kilpailut

Uusimmat