Talvinopeudet voimaan Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tänään ja huomenna -koko maassa ensi viikon loppuun mennessä

21.10.2021 08:03 - Jussi Häkkilä

Kunnossapitopäällikkö Markku Tervoa Lapin ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa jo tästä päivästä alkaen. Nopeusrajoitusmerkit vaihdetaan tänään ja huomenna ja rajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu. Lapissa talvinopeusrajoitukset ovat lähes samat kuin edellisenä talvena. Ainoa muutos on, että Karsikon eritasoliittymän valmistuttua nelostiellä pidetään sadan kilometrin nopeusrajoitus voimassa myös talvella.
Kemi-Tornio -moottoritien suurin sallittu nopeusrajoitus 120 kilometriä tunnissa alennetaan sataan kilometriin tunnissa. Kemin kohdalla moottoritien nopeusrajoitus sata kilometriä tunnissa on voimassa myös talvikautena.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa satasen nopeusrajoitus alenee 80:aan kilometriin tunnissa 1 700:lla tiekilometrillä talvikauden ajaksi. Talviajaksi satasen rajoitus jää voimaan noin 750:llä tiekilometrillä. Kainuussa näitä teitä on noin 250 kilometriä.

Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella on tulevalla talvikaudella yhteensä 180 kilometriä alennettua 70:n kilometrin nopeusrajoitusta kapeilla ja suhteellisen paljon raskasta liikennettä välittävillä maanteillä, joilla on myös tienvarsiasutuksesta johtuvaa kevyttä liikennettä. Kainuun alueella näitä rajoituksia ei ole käytössä.

Koko maassa talvikauden nopeusrajoitukset otetaan käyttöön ensi viikon loppuun mennessä. 
Kesänopeusrajoituksiin siirrytään ensi vuonna maalis-huhtikuun aikana.

Lue myös: Poliisi pyytää sunnuntaina Nelostiellä Iissä rekka-autoa väistämään joutuneita kuljettajia ilmoittautumaan

Kilpailut

Uusimmat