Kuva: Jussi Häkkilä

Museovirasto jakoi valtionavustukset päätoimisesti ja ammatillisesti hoidettujen museoiden innovatiivisiin hankkeisiin - Kemiin 20 000 euroa

22.04.2021 15:02 - Ari Kettukangas

Kemin kaupunki/ Kemin taidemuseo ja Kemin historiallinen museo saivat MuistojeniValtakatu - sukupolvien nuoruuskokemukset talteen ja näyttelyiksi hoito- ja hoivalaitoksiin projektiin 20 000 euroa.

Museovirasto on jakanut valtionavustukset päätoimisesti ja ammatillisesti hoidettujen museoiden innovatiivisiin hankkeisiin. Valtionavustuksella tuetaan erityisesti kokeiluja ja uudenlaisia, innovatiivisia tapoja tehdä museotyötä. Avustusta myönnettiin 17 museolle yhteensä 441 000 euroa. Avustushakemuksia Museovirastolle tuli 36. Haettu summa oli yhteensä lähes 1,4 miljoonaa euroa. Keskimääräinen avustussumma oli 25 941 euroa. Suurin myönnetty avustus oli 35 000 euroa ja pienin 16 000 euroa. Museoiden innovatiivisten hankkeiden tavoitteena on lisätä kulttuuriperinnön ja taiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja merkitystä kehittämällä museoiden toimintamalleja sekä syventämällä museoiden ja yleisöjen välistä vuorovaikutusta. Lisäksi avustusten tavoitteena on edistää sosiaalisesti, ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävää kulttuuriperintötyötä.
Kemin kaupunki/ Kemin taidemuseo ja Kemin historiallinen museo saivat
MuistojeniValtakatu - sukupolvien nuoruuskokemukset talteen ja näyttelyiksi hoito- ja hoivalaitoksiin projektiin 20 000 euroa.

Lue myös: Nokian tarina nähdään tv-sarjana ensi keväänä - kuvaukset alkoivat Oulusta

Kilpailut

Uusimmat