Kannanotto: Savonlinnan ja Länsi-Pohjan keskussairaaloiden ympärivuorokautinen yhteispäivystys toistaiseksi voimassaolevaksi vuoteen 2032 saakka

04.03.2021 08:58 - Jussi Häkkilä

Savonlinnan kaupungin ja Meri-Lapin kuntien (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio) yhteisessä kannanotossa kunnat vaativat, että Savonlinnan ja Länsi-Pohjan keskussairaaloiden ympärivuorokautinen yhteispäivystys tulee muuttaa toistaiseksi voimassaolevaksi vuoteen 2032 saakka sekä velvoitteeksi pitää Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueilla kummassakin kahta ympärivuorokautista yhteispäivystyssairaalaa.

Savonlinnan kaupungin ja Meri-Lapin kuntien (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio) yhteisessä kannanotossa kunnat vaativat, että Savonlinnan ja Länsi-Pohjan keskussairaaloiden ympärivuorokautinen yhteispäivystys tulee muuttaa toistaiseksi voimassaolevaksi vuoteen 2032 saakka sekä velvoitteeksi pitää Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueilla kummassakin kahta ympärivuorokautista yhteispäivystyssairaalaa. Kannanotto hyvinvointialuetta koskevasta lainsäädännöstä ja rahoituksesta luovutetaan tänään eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle. Kannanotossa ovat mukana myös Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Essote sekä sen alueen kunnat ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueen kunnista Rantasalmi ja Sulkava. Kannanoton allekirjoittaneet alueet edustavat 200 000:n ihmisen väestöpohjaa.

Lue myös: Päivystysapu 116117 -palvelu käyttöön Pohjois-Pohjanmaalla ensi kuun alussa

Uusimmat