Päivystysapu 116117 -palvelu käyttöön Pohjois-Pohjanmaalla ensi kuun alussa

07.12.2020 10:53 - Jussi Häkkilä

Projektisuunnittelija Marja Ylilehtoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä haastattelee Jussi Häkkilä.

Ensi kuun alusta otetaan Pohjois-Pohjanmaalla käyttöön yksi päivystysavun puhelinnumero. Päivystysapu 116117 -palvelusta voi kysyä neuvoja äkillisiin, päivystyksellisiin sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin ympäri vuorokauden. Neuvoja voi kysyä puhelimitse tai tekstipalveluna.

Päivystysapu 116117 on valtakunnallinen, sairaanhoitopiirien järjestämä neuvonta- ja ohjauspalvelu, jossa puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset. He tekevät arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta. Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112.
Palvelu toimii ympärivuorokautisesti, mutta asukkaiden toivotaan virka-aikaan ottavan ensisijaisesti yhteyttä omaan terveysasemaansa hoidon tarpeen arvioimiseksi.
Puhelinpalvelusta saa myös yleisempää neuvontaa ja ohjausta päivystyksellistä hoitoa vaativiin oireisiin, ohjeita itsehoitoon sekä ohjausta sosiaalihuollon palveluiden piiriin.

Palvelu korvaa aiemmin käytössä olleet Oulun seudun yhteispäivystyksen ja Oulaskankaan sairaalan terveysneuvonnan numerot. Palvelun sisällössä ei tapahdu muutoksia, vain neuvonnan puhelinnumero muuttuu.
Niille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on tarjolla tekstipalvelu. Sen tuottamisesta valtakunnallisesti vastaa HUS Uudenmaan Päivystysapu 116117.

Lue myös: Sairaanhoitopiireille 200 miljoonaa koronasta aiheutuneiden kustannusten ja alijäämän kompensoimiseksi

Kilpailut

Uusimmat