Kuva: Fotolia

Nelostien Oulu–Kemi -hankkeen osuudet välillä Viantienjoki–Maksniemi ja Kuivaniemi–Simo valmistuvat

12.11.2020 08:45 - Marja Ollakka

Valtatie 4 Oulu–Kemi -hankkeeseen kuuluvat urakat Viantienjoki–Maksniemi sekä Kuivaniemi–Simo valmistuvat marraskuussa.

Molemmissa on käynnissä enää viimeistelytöitä, kuten liikennemerkkien ja riista-aitojen asennuksia. Valmistumisten myötä liikenteen turvallisuus paranee merkittävästi Simon ja Iin kuntien alueella. Uudet keskika­­iteelliset ohituskaistajaksot tuovat tiejaksolle turvalliset ohitusmahdollisuudet, pienentävät kohtaamisonnettomuuksien vaaraa ja sujuvoittavat elinkeinoelämän logistiikkaa alueella. Myös paikallisen liikenteen sekä jalankulun ja pyöräilyn osalta turvallisuus paranee alikulkusiltojen ja uusittujen reittien myötä. Valmistumisten myötä nopeusrajoitus nostetaan ohituskaistaosuuksilla.

Viantienjoki–Maksniemi-urakka käynnistyi elokuussa 2019. Urakassa rakennettiin muun muassa 12 uutta siltaa, reilu kahdeksan kilometriä pitkä rinnakkaistie sekä parannettiin lähes 10 kilometriä valtatietä. Keskikaiteen myötä alueelle on tullut pysyviä liikennejärjestelymuutoksia, jotka ovat jo voimassa ja päivittyvät myös navigointijärjestelmiin. Voimaan tulleet liikennejärjestelyt näkyvät tästä kartasta.

Kuivaniemi–Simo-urakka käynnistyi puolestaan maaliskuussa 2020. Keskeisinä töinä urakassa toteutettiin ohituskaistapari eli kaksi kaksikaistaista ohituskaistaosuutta, joista eteläisempi osuus pituudeltaan noin 2,2 kilometriä ja pohjoisempi 2,6 kilometriä. Tieosuudelle rakennettiin lisäksi keskikaiteet, riista-aidat parannetulle osuudelle sekä lisäksi Viinamäentien ja Pohjoisrannantien liittymään kääntymiskaistoja.

Kokonaisuudessaan Oulu–Kemi-hanke valmistuu syksyllä 2021. Käynnissä ovat ohituskaistojen parantaminen välillä Pohjois-Ii–Olhava, Oulujoen siltojen läntisen sillan uusiminen sekä Kiiminkijoen siltatyömaa.

Lue myös: Länsi-Pohjan alueella koronatilanne on vakava – näytteenottopisteissä ruuhkaa

Kilpailut

Uusimmat