Kuva: Fotolia

Ilmavoimat harjoittelee ensi viikolla pohjoisessa

12.05.2020 08:46 - Jussi Häkkilä

Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot osallistuvat ensi viikolla Ilmataktiikka 20 -lentotoimintaharjoitukseen.

Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot osallistuvat ensi viikolla Ilmataktiikka 20 -lentotoimintaharjoitukseen. Siihen osallistuu noin 28 Hornet -monitoimihävittäjää, 4-6 Hawk-suihkuharjoituskonetta, kaksi kuljetuskonetta ja kaksi yhteyskonetta. Merivoimista harjoituksessa on mukana Perämerellä toimiva ilmapuolustuskykyinen alusosasto, johon kuuluvat miinalaiva Hämeenmaa sekä ohjusveneet Pori ja Tornio.
 
Ilmapuolustustehtäviä harjoittelevan joukon päätukikohta on Kuopio, harjoitusvastustajaa kuvaavan joukon puolestaan Rovaniemi. 
Kuopion ja Rovaniemen lisäksi harjoituksessa tukeudutaan Oulun ja Tampereen tukikohtiin. Lentotoiminta suuntautuu Oulun, Kajaanin, Kuopion, Jyväskylän ja Vaasan väliselle alueelle sekä Perämerelle. Lentotoiminta alkaa ensi maanantaina kello 14 ja päättyy ensi viikon perjantaina kello 14:ään mennessä. Lentotoimintaa on päivittäin aamuyhdeksästä iltaseitsemään. 
Harjoitukseen liittyy lentoja matalilla korkeuksilla sekä korkealla lennettäviä yliäänilentoja, jotka voivat olla kuultavissa pamauksina. Lisäksi harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppua. Ne voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.


 Lue myös: Karjalan lennosto harjoittelee Oulun ja Rissalan tukikohdissa

Kilpailut

Uusimmat