Kemin biotuotetehtaan ympäristövaikutusten arviointiprosessi päättynyt

09.03.2020 09:50 - Jussi Häkkilä

Lapin ELY-keskuksen mukaan Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan YVA-selostus on laadultaan riittävä ja käsittää lain mukaiset sisältövaatimukset.

Lapin ELY-keskuksen mukaan Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan YVA-selostus on laadultaan riittävä ja käsittää lain mukaiset sisältövaatimukset. Päätelmä sisältää mm. kuvauksen hankkeesta ja sen ympäristövaikutuksista.
Meneillään oleva biotuotetehtaan hankesuunnittelu etenee suunnitellusti. Ympäristöluvituksen lisäksi parhaillaan ovat menossa mm. valmistelevat työt Kemin tehdasalueella, päälaiteneuvottelut, rahoitusneuvottelut sekä uuden tehtaan tarvitseman logistiikan kehittäminen. Ympäristölupa on edellytys tehtaan 1,5:n miljardin euron investointipäätökselle, joka tehdään aikaisintaan kesällä. Investointipäätöksen jälkeen tehtaan rakentaminen alkaisi Kemissä.
Uuden biotuotetehtaan suunnittelun lähtökohtana on korkea ympäristö-, energia- ja materiaalitehokkuus. Tehdas ei käyttäisi lainkaan fossiilisia polttoaineita ja sen sähköomavaraisuus olisi 250 prosenttia. Käynnistyttyään uusi biotuotetehdas korvaa Kemin nykyisen vanhan sellutehtaan, joka pysäytetään ja kierrätetään uuden tehtaan käynnistyttyä.

Lue myös: Metsä Group suunnittelee Kemiin uutta biotuotetehdasta

Kilpailut

Uusimmat