Kuva: Restel

Persesilmänlampi, Hevonperse, Pierulampi..., - Härskit paikannimet houkuttelivat Kuusamoon ennätysmäärän kesämatkailijoita

13.09.2019 09:07 - Joonas Hepola

Ruka-Kuusamon alueella yöpymisten määrä kasvoi tänä kesänä 15 % verrattuna viime kesään.

Kasvun taustalla uskotaan muun muassa olevan kampanja, jossa Ruka-Kuusamo Matkailu otti vetonaulaksi tuhmat paikannimet, joita on Kuusamossa enemmän kuin missään muualla Suomessa. Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat Kuusamossa 15 %, kun keskimääräinen kasvu koko maassa samana ajanjaksona oli noin 6 %.

Rekisteröidyt yöpymiset eivät pidä sisällään mökkimajoitusta, jota alueella on runsaasti. Majoituspaikkojen käyttöaste kasvoi Kuusamossa 9,6 %, koko Suomen käyttöasteen kasvun jäädessä 0,4: %.Majoitusmyynti kipusi kolmeen miljoonaan.

– Meillä on todellakin Suomen rumimmat paikannimet ja kauneimmat paikat. Pitkin kesää matkailijat kyselivät infosta, miten ruman nimisiin paikkoihin pääsee. Moni halusi nähdä, miltä vaikkapa Mulkunputkula näyttää luonnossa. Joihinkin paikkoihin järjestimme myös ohjattuja retkiä, kuten Mönkijäsafari Hevonperseeseen ja metsäjoogaretki Pierumäelle, kertoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n markkinointipäällikkö Marja Mäenpää.

Rujoja nimiä on annettu aikoinaan erityisesti luontokohteille. Nimistötiedot ovat peräisin Nimisampo-palvelun aineistosta, jonka keskeisimmät lähteet ovat Kotimaisten kielten keskuksen Nimiarkisto sekä Maanmittauslaitoksen Paikannimirekisteri.

Kilpailut

Uusimmat