Kuva: Kristof Göttling

Salla alkaa valmistella oman kansallispuiston perustamista

26.02.2019 12:45 - Jussi Häkkilä

Sallan kunnanhallitus päätti eilen alkaa valmistella oman kansallispuiston perustamista Sallatunturiin.

Sallan kunnanhallitus päätti eilen alkaa valmistella oman kansallispuiston perustamista Sallatunturiin. Kansallispuisto perustettaisiin Sallatunturin matkailukeskuksen läheisyyteen. Alueella on jo nyt luonnonsuojelulain mukainen suojelualue pinta-alaltaan yli 10 000 hehtaaria ja lisäksi muita valtion omistamia maita. Kyseessä on käytännössä alueiden suojelustatuksen muuttaminen. Maa-alueet ovat jo nyt pitkälti valtion omistuksessa. Merkittäviä rakentamisinvestointeja ei juurikaan tarvita, sillä luontokeskuskin on jo käytännössä olemassa kunnan omistamassa Sallan Poropuistossa.

Kansallispuiston perustamisesta tehdään ensimmäiseksi kattava toteutettavuusselvitys. Siinä selvitetään mm. paikkakunnan eri tahojen tahtotila kansallispuiston perustamisesta.

Virallinen valmistelua koskeva aloite tehdään ympäristöministeriölle heti ja tavoitteena on saada kattava perustamiseen liittyvä toteutettavuusselvitys valmiiksi ensi syksyyn mennessä. Näin mahdollistuu kansallispuiston perustamispäätös jo hyvinkin nopealla aikataululla.

Lue myös: Kansallispuistojen käyntimäärät kasvoivat

Kilpailut

Uusimmat