Itäisen poronhoitoalueen karhunpyynti loppusuoralla -68 karhua kaadettu

03.10.2018 15:19 - Jussi Häkkilä

Syksyn karhunmetsästys on edennyt nopeasti poronhoitoalueen itäisellä kiintiöalueella.

Syksyn karhunmetsästys on edennyt nopeasti poronhoitoalueen itäisellä kiintiöalueella. Elokuun 20. päivä alkaneessa karhunmetsästyksessä on tähän mennessä saatu saaliiksi jo 68 karhua, joten 75:n karhun kiintiöstä on jäljellä enää seitsemän karhua. Läntisen kiintiöalueen 20:n karhun kiintiöstä on saatu saaliiksi toistaiseksi kuusi karhua.

Eniten karhuja on kaadettu tämän syksyn jahdissa Suomussalmella, 32, Kuusamossa 19 ja Inarissa yhdeksän. Läntisen kiintiöalueen karhuista kaksi on saatu saaliiksi Hyrynsalmella.

Suomen riistakeskus kehottaa metsästäjiä huomioimaan kiintiötilanteen karhun pyynnissä erityisesti nyt metsästyksen kääntyessä loppusuoralle. Lisäksi riistakeskus muistuttaa, että metsästäjien tulee tehdä lakisääteinen saalisilmoitus poronhoitoalueen karhunkaadoista Suomen riistakeskukselle välittömästi kaadon jälkeen. Mikäli kiintiötä riittää loppuun asti, karhujahti päättyy viimeistään tämän kuun lopussa.

Vuosi sitten syksyllä poronhoitoalueella kaadettiin 68 karhua, joista 60 itäisellä ja kahdeksan läntisellä kiintiöalueella.

Kilpailut

Uusimmat