Suomen riistakeskus on myöntänyt 197 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Kuusamon Suurpetokeskuksen korjaamaan epäkohdat ensi kuun loppuun mennessä.
Ehdotuksia valintaan tuli 57 kappaletta, joista viittä henkilöä oli ehdotettu useampaankin kertaan. Nina Karhu on koko ikänsä liikkunut ja pyöräillyt koulumatkat ja myös työmatkat hän kulkee aina pyörällä.
Vesilintujen metsästys alkaa tänään puoliltapäivin ja jatkuu joulukuun loppuun saakka. Myös karhujahti alkaa tänään.
Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut asetuksellaan karhun metsästyskiintiön, joka on tulevalla metsästyskaudella 457 karhua.
Oulun alueella keräyksestä vastaa Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari. Tiia Karhunen ja Emilia Tukiainen vierailivat Pookin Iltapäivässä.
Viime kuun lopussa päättyneellä karhunmetsästyskaudella saatiin saaliiksi koko maassa yhteensä 342 karhua.
Poliisi, suurriistavirka-apu ja Kainuun rajavartiosto ovat lopettaneet toissapäivänä Kuusamon Kuntivaarassa metsästyksen yhteydessä haavoittuneen karhun etsinnät.
Poliisi jäljittää Kuusamossa Kuntivaaran alueella haavoittunutta karhua.
Poliisi ei ole saanut uusia ilmoituksia Pyhäjoella viime torstaina liikenneonnettomuudessa mahdollisesti loukkaantuneesta karhusta.
Etsinnät karhun löytämiseksi Pyhäjoella on lopetettu.
Tänään aamulla hieman kello yhdeksän jälkeen Pyhäjoella Oulaistentiellä noin 2,5 kilometriä Pirttikosken kylältä Pyhänkosken suuntaan henkilöauto törmäsi karhuun.
Kirsti Vähäkangasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Alueella liikkuvien ihmisten on syytä olla tarkkaavaisia ja ilmoittamaa hätäkeskukseen mahdollisista havainnoista. Matkustajajuna törmäsi radalla olleeseen karhuun Melalahdessa Oikarilankylän läheisyydessä torstai-iltana.
Metsästyksessä haavoittunut karhu kävi eilen metsästäjän kimppuun Kannuksen Rekilän maastossa.
Karhun kannanhoidollinen metsästys käynnistyy jälleen ensi tiistaina poikkeusluvilla.