Kuva: Martat

Vähävaraisten ruokahetket jatkuvat Oulun seurakunnissa

28.08.2018 08:43 - Jussi Häkkilä

Oulun seurakunnat tarjoavat alkavana syksynä aamupaloja ja aterioita kaikille, joilla on taloudellisia ongelmia tai jotka kaipaavat toisten ihmisten seuraa.

Oulun seurakunnat tarjoavat alkavana syksynä aamupaloja ja aterioita kaikille, joilla on taloudellisia ongelmia tai jotka kaipaavat toisten ihmisten seuraa. Ruokahetkiä järjestetään viikoittain kaikissa Oulun seurakunnissa ja ne ovat ilmaisia tai hyvin edullisia.
 
Vähävaraisille suunnatut aamupalat ja ateriat keräävät kaikissa seurakunnissa paljon kävijöitä ja kävijämäärät ovat kasvaneet viime vuosina jatkuvasti. Tilaisuuksissa voi aterioinnin lisäksi vaihtaa ajatuksia ja tavata ihmisiä.  Osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella diakoniatyöntekijän kanssa tai varata aika diakonian palveluihin.  Kaikki vähävaraisten ateriat jatkuvat marras- tai joulukuulle saakka. Syyslomaviikolla osa aterioista on tauolla. Seurakuntien diakoniatyö jakaa aterioiden yhteydessä silloin tällöin myös lahjoitettua ruokaa.
Aterioita ja aamupaloja on seurakuntien työntekijöiden lisäksi toteuttamassa monia vapaaehtoisia. Vapaaehtoisia kaivataankin lisää mukaan toimintaan.

Lue myös: Kirkkohallitukselta harkinnanvaraisia avustuksia seurakunnille

Kilpailut

Uusimmat