Kuva: Poliisi

Rovaniemelle suunnitellaan kiertotalouspuistoa

13.03.2018 11:18 - Jussi Häkkilä

Napapiirin Residuum Oy ja Napapiirin Energia ja Vesi Oy hakevat hankerahoitusta esiselvityksen ja kiertotalouspuiston suunnitelman laatimiseksi Alakorkalon alueelle Rovaniemellä.

Napapiirin Residuum Oy ja Napapiirin Energia ja Vesi Oy hakevat hankerahoitusta esiselvityksen ja kiertotalouspuiston suunnitelman laatimiseksi Alakorkalon alueelle Rovaniemellä. Napapiirin Kiertotalouspuisto olisi kiertotalouden periaatteiden mukaisesti toimiva lappilaisten toimijayritysten ja materiaalivirtojen ympäristö.

Tällä hetkellä alueella sijaitsee energiayhtiön polttoaineterminaali, tuhkarakeiden varastohalli ja säkityslaitteisto, Alakorkalon jäteasema kierrätysalueineen, Alakorkalon jätevedenpuhdistamo, lietteen kompostointilaitos ja aumakompostointialue. Jätevedenpuhdistamon yhteyteen on myös suunnitteilla lietteenpolttolaitos. Näiden ohella alueella toimii betoni- ja asfalttiasema.

Alueelle etsitään nyt uusia toimijoita, jotka hyötyisivät alueen sijainnista, raaka-aineista ja toimijoiden välisistä synergiaeduista. Raaka-ainemahdollisuudet liittyvät mm. metsä- ja peltobiomassoihin, lietteisiin, tuhkaan, biojätteeseen, purkumateriaaleihin ja uusiomaarakenteisiin. Synergiaedut puolestaan voivat liittyä paitsi tuotannollisten sivuvirtojen ja jätteiden hyödyntämiseen, myös esimerkiksi yhteisiin yrityspalveluihin, kuten ympäristömonitorointiin sekä lähienergiaan.

Lue myös: Kemi ryhtyy vähentämään muovin käyttöä

Arvostele artikkeli

Uusimmat