Yhdistysoikeuden asiantuntijat: Paavo Väyrynen ei vaalikelpoinen Keskustan puheenjohtajavaalissa

08.02.2018 12:13 - Jussi Häkkilä

Yhdistysoikeuden asiantuntijat ministeri Lauri Tarasti ja professori Heikki Halila katsovat, että Paavo Väyrynen ei ole vaalikelpoinen valittaessa keskustapuolueelle uutta puheenjohtajaa.

Yhdistysoikeuden asiantuntijat ministeri Lauri Tarasti ja professori Heikki Halila katsovat, että keminmaalainen Paavo Väyrynen ei ole vaalikelpoinen valittaessa keskustapuolueelle uutta puheenjohtajaa. He toteavat yksiselitteisesti, että puheenjohtajaksi ei voida puolueen nykyisten sääntöjen mukaan valita jäsentä, joka kuuluu johonkin muuhun puolueeseen. Väyrynen on ollut perustamassa kilpailevaa puoluetta, jonka pääministeriehdokkaana kyseisen puolueen ilmoituksen mukaan hän toimii ensi kevään vaaleissa. Lisäksi Väyrynen kuuluu sitoutumattomana Helsingin kaupunginvaltuustossa Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään. Asiantuntijoidenkin mielestä tämä on osoitus siitä, että Väyrynen on irtautunut kahdella tavalla Suomen Keskustasta poliittisessa toiminnassa.
Keskustan puoluehallitus yhtyy yksimielisesti oikeudelliseen arvioon ja pitää itsestään selvänä, että kilpailevan puolueen jäsen ei voi pyrkiä puolueen puheenjohtajaksi.         

Lue myös: Väyrynen perustaa uuden puolueen                                                                                                                                                           

Kilpailut

Uusimmat