Kaupunkikeskustojen elinvoima on tuoreen selvityksen mukaan keskimäärin heikentynyt.
Konsultointi Karhulat Oy:stä arkkitehti Matti Karhulaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kokeilun tavoitteena on selvittää, miten kiekollisten pysäköintipaikkojen ja talvisen pyöräpysäköinnin lisääminen vaikuttavat keskustassa asiointiin. Myös Talavikatu tuo Rotuaarin jatkeelle viihtyisyyttä ja pop up –toimintaa. Talavikatu elävöittää Kirkkokatua välillä Saaristonkatu-Albertinkatu.
Oulaisten kaupungille laaditun uudenkaupunkistrategian tavoitteita ovat mm. kaupungin elinvoimaisuuden parantaminen ja kaupunkikeskustan viihtyisyyden kohentaminen.
Keskusta on nyt esimerkillisen elinvoimainen, idyllinen, houkutteleva sekä hyvin asukas- ja matkailijaystävällinen. EKK:n keskustapalkinto on myönnetty vuodesta 1999 alkaen. Pietarsaari on 23. voittaja.
Oulun kaupunginvaltuuston oli tarkoitus keskustella eilisessä kokouksessa yliopiston keskustakampuksen hankesuunnitelmasta.
Pohjois-Pohjanmaalla annettiin ääniä eilisessä aluevaalissa yhteensä 153 660, äänestysprosentti oli 48,1.
Oulun yliopiston hallitus on tänään hyväksynyt Raksilaan rakennettavan keskustakampuksen hankesuunnitelman.
Oulun yliopiston hallitus käsittelee ylihuomisessa kokouksessaan Raksilaan kaavaillun keskustakampuksen hankesuunnitelmaa.
Pohjois-Pohjanmaan Keskusta asetti aluevaaleihin 65 ehdokasta.
Jyväskylän kaupungin vetovastuulla toimiva Ydinkeskustan kestävä tulevaisuus -teemaverkosto on saanut valtioneuvostolta yhteensä puolen miljoonan euron rahoituksen vuosille 2021-2023.
Poliisi, kaupunki ja useat muut yhteistyökumppanit lisäävät näkyvää läsnäoloa Oulun keskustassa kesän ja koulujen päättymisen lähestyessä erityisesti viikonloppuisin.
Oulun kaupunginhallitus edellyttää, että Oulun yliopisto tuottaa sille ensi maaliskuun loppuun mennessä riittävät tiedot keskustaan siirtyvistä toiminnoista logistiikka- ja pysäköintitarpeineen.
Raahen kaupunki, Osuuskauppa Arina, Raahen Seudun Osuuspankki ja Aberdeenin APFF-kiinteistörahasto käynnistävät Raahen kaupungin liikekeskustan suunnittelutyön FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n kanssa.
Kemin kaupungin vt. suunnittelupäällikkö Saija Alakaretta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun keskustan nopeusrajoitus laskee 30:een kilometriin tunnissa ensi kuun alusta.