Oulun kaupunginhallitus edellyttää, että Oulun yliopisto tuottaa sille ensi maaliskuun loppuun mennessä riittävät tiedot keskustaan siirtyvistä toiminnoista logistiikka- ja pysäköintitarpeineen.
Raahen kaupunki, Osuuskauppa Arina, Raahen Seudun Osuuspankki ja Aberdeenin APFF-kiinteistörahasto käynnistävät Raahen kaupungin liikekeskustan suunnittelutyön FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n kanssa.
Kemin kaupungin vt. suunnittelupäällikkö Saija Alakaretta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun keskustan nopeusrajoitus laskee 30:een kilometriin tunnissa ensi kuun alusta.
Kemin kaupunki on avannut kyselyn sekä kaupunkilaisille että toimijoille kaupungin keskustan kehittämisestä.
Kehittämiskohteena ovat Täikön toria ympäröivät korttelit sekä rautatieaseman alue. Tavoitteena on kaupunkimiljöön ja sen palvelutarjonnan parantaminen, matkailun kehittäminen, asuin- ja työpaikkojen lisääminen sekä kansainvälisen vetovoiman kasvattaminen. Kaupunki kutsuu kiinnostuneet investorit, toimijat, sijoittajat ja kehittäjät mukaan keskustan kehittämishankkeeseen. Taustalla on myös Kemin vetovoima matkailuun ja teollisuuteen.
Keskustan ylimääräinen puoluekokous valitsi lauantaina puolueen uudeksi puheenjohtajaksi torniolaisen Katri Kulmunin.
Elävät Kaupunkikeskustat ry:n toiminnanjohtaja Pokko Lemminkäistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Elävät Kaupunkikeskustat ry:n tekemän selvityksen mukaan Oulun keskustan elinvoima harppasi vuodessa Suomessa eniten, 8,55 prosenttia.
Yhdistysoikeuden asiantuntijat ministeri Lauri Tarasti ja professori Heikki Halila katsovat, että Paavo Väyrynen ei ole vaalikelpoinen valittaessa keskustapuolueelle uutta puheenjohtajaa.