Kuva: Fotolia

Valtionvarainministeriö: Kittilässä välittömästi toimenpiteisiin kuntapäättäjiä koskevien vakavien syytteiden vuoksi

13.10.2017 15:31 - Jussi Häkkilä

Valtiovarainministeriö vaatii Kittilän kuntaa välittömästi toimenpiteisiin kuntapäättäjiä koskevien vakavien syytteiden vuoksi.

Valtiovarainministeriö vaatii Kittilän kuntaa välittömästi toimenpiteisiin kuntapäättäjiä koskevien vakavien syytteiden vuoksi. Ministeriön mukaan rikosnimikkeiden vakavuuden ja syytettyjen henkilöpiirin laajuuden vuoksi luottamushenkilöiden pidättämistä luottamustoimestaan koskeva asia on vietävä välittömästi valtuustoon. Kunnan vastauksessa esitetty aikataulu on liian pitkä. Valtiovarainministeriö toteaa, että Kittilän tilanne on kuntakentässä huolestuttava, poikkeuksellinen ja äärimmäisen vakava.

Oulun syyttäjänvirasto on ilmoittanut, että Kittilän kunnanvaltuustossa, kunnanhallituksessa sekä tilapäisessä valiokunnassa edellisellä vaalikaudella toimineita lukuisia jäseniä vastaan on nostettu syytteitä. Syytteitä on nostettu eri henkilöiden osalta työturvallisuusrikoksesta, työsyrjinnästä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä sekä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.
Törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä on nostettu syyte kunnan viidelle tilapäisen valiokunnan jäsenelle, 21:lle kunnanvaltuuston jäsenelle ja yhdelle varajäsenelle sekä 14:lle kunnanhallituksen jäsenelle ja varajäsenelle.

Kunta on ilmoittanut käsittelevänsä asian viimeistään 17.11. pidettävässä ylimääräisessä kunnanvaltuuston kokouksessa.

Syytteet liittyvät kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomiseen ja epäasialliseen kohteluun sekä Levi Ski Resort Oy:n toimitusjohtajaa koskevan tutkintapyynnön peruuttamiseen.

Lue myös: Selvityspyyntö Kittilän kunnalle kuntapäättäjiä koskevista virkarikosepäilyistä

Kilpailut

Uusimmat