Kuva: Marja Ollakka

Piia Rantala-Korhonen ja Samu Forsblom Oulun kulttuurisäätiön johtoon

14.12.2021 16:29 - Marja Ollakka

Piia Rantala-Korhonen on valittu Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtajaksi ja Samu Forsblom ohjelmajohtajaksi.

Oulun kulttuurisäätiön hallitus päätti yksimielisesti valinnoista tänään. Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Euroopan kulttuuripääkaupunki (European Capital of Culture, ECOC) on tunnetuimpia Euroopan unionin toimia.

Oulun kulttuurisäätiön hallitus käsitteli myös Oulu2026-toiminnan tutkimus, arviointi- ja seurantatyön toteutusta vuosina 2022–2027. 

Kulttuuripääkaupunkitoiminnan tutkimus ja arviointi ovat pakollinen osa vuosina 2020–2033 toteutettavia Euroopan kulttuuripääkaupunkeja. Seurannan tavoitteena on mitata Oulu2026:n menestystä pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamisessa, eli vilkkaan, kiehtovan kaupungin luomisessa, tasapainoisen yhteisön luomisessa ja luovan alueen luomisessa. Työ tulee tuottamaan uutta tietoa kulttuurin merkityksestä kaupungin ja sitä ympäröivän alueen taloudelliselle, sosiaaliselle ja kulttuuriselle kehitykselle. Tutkimus, arviointi- ja seurantatyötä jatketaan Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen kanssa.

Johtajien tehtävät olivat avoimessa haussa 5.–23.11. ja lisäksi mahdollisia ehdokkaita haettiin rekrytointipalveluyritys MPS Career Oy:n toimesta. Toimitusjohtajan tehtävään vastaanotettiin 9 hakemusta ja ohjelmajohtajan tehtävään 13 hakemusta.

Oulun kulttuurisäätiön hallitus valitsi Piia Rantala-Korhosen toimitusjohtajaksi ja Samu Forsblomin ohjelmajohtajaksi. Molemmat valitut omaavat pitkän kokemuksen kulttuurialan eri tehtävistä ja ovat olleet merkittävässä roolissa Oulun matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

Kilpailut

Uusimmat