Uusimmat

Historiasta kiinnostunutta kirjaajaa jututtaa Ari Kettukangas.
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry on valinnut vuoden elokuvaohjaajaksi kittiläläissyntyisen Suvi Westin.
Tiernasäätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Viertola vieraili Pookin iltapäivässä.
Kainuulaislähtöinen illusionisti ja viihdyttäjä Henri Kemppainen hämmästyttää taikuuden ystäviä. Kemppaisen Suuri Taikashow kiertää parhaillaan Suomea ja esityksiä on tarjolla useilla paikkakunnilla. Pookin aamu sukelsi taikuuden maailmaan tiistaina.
Joulun vieton vastuullisuudesta ja joululahjojen alkuperästä ollaan tänä jouluna tarkkoja. Jo yli kolmannes suomalaisista kertoo tekevänsä joululahjahankintansa kotimaisista verkkokaupoista. Niin ikään kolmannes korostaa joulun vietossa vastuullisuutta, ja suurin osa suomalaisista pitää joululahjojen hankinnassa tärkeänä niiden alkuperää. Joulu merkitsee suomalaisille kuitenkin ennen kaikkea yhdessäoloa jouluruuan äärellä. Pookin aamussa kaksi Jouluttajaa, Paavo ja Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippola keskustelivat yhä vastuullisemmaksi muuttuvasta suomalaisten joulun vietosta.
Siskot ja Simot järjestää jälleen yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 13.11.–4.12.2023. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelun ikääntyville asiakkaille.
Lumo-reitin varrella on tarjolla useita yhteisöjen ylläpitämiä kojuja, joista on saatavilla lämpimiä juomia. Myös useat ravintolat osallistuvat Lumo Menuun tarjoten juomia ja annoksia laajennetuilla aukioloajoilla.
Oulun kaupunki on kartoittanut Oulussa toimivilta järjestöiltä ja yhdistyksiltä avoimeen hallintoon liittyviä ajatuksia. Kysely tehtiin lokakuussa 2023. Kyselyssä haluttiin kuulla järjestöjen sekä yhdistysten kokemuksia Oulun kaupungin viestinnän ymmärrettävyydestä, tiedon ja päätöksenteon avoimuudesta, esteettömyydestä ja saavutettavuudesta sekä kokemusasiantuntijuudesta. Kyselyyn saatiin yhteensä 57 vastausta. Pookin aamussa asiasta kertoi vuorovaikutussuunnittelija Merja Niemelä Oulun kaupungilta.
Sakari Kuosmanen julkaisi viime viikolla uuden levyn, Kaiken kauneus. Virallisesti eläkeläinen Sakari Kuosmanen ei ole ehtinyt muutenkaan lepäilemään laakereillaan, vaan hänestä on juuri julkaistu kirja ja onpa pari elokuvaakin joissa hän on näyttelijänä mukana valmistumassa. Sakarille soitteli Pookin aamusta Paavo Törmi
Haastattelussa on Oulun Historiaseuran entinen puheenjohtaja, dosentti Marianne Junila.
Raahesalin aulagalleriassa on esillä taideyhdistys Tailaamon juhlanäyttely.
World Luxury Travel Awards pyrkii nostamaan matkailualan yrityksiä ja antamaan heille tunnustusta saavutuksistaan ja laadukkaista palveluista.