Uusimmat

Kuuska soi-tapahtuma järjestetään jälleen Oulun Kuusisaaressa 24.8. Pookin iltapäivässä haastattelussa tapahtuman järjestäjä Marko Riihelä. Haastattelijana toimii Minna Kuosmanen.
Oulun musiikkivideofestivaaleja vietetään 22.-25.8. 2019. Pookin iltapäivässä haastattelussa tapahtuman vastaava tuottaja Juhani Oivo, sekä taiteellinen johtaja Anna-Mari Nousiainen. Haastattelijana Minna Kuosmanen.
Marjan kanssa kahavilla-ohjelman artistivieraana tällä viikolla Eija Kantola.
Eija Kantola on vieraana Marjan kanssa kahavilla-ohjelmassa. Haastattelijana Marja Ollakka.
Pookin iltapäivässä Minnan haastattelussa Ilmakitaran MM-kisojen tuottaja Hanna Ikonen. Kuva: Juuso Haarala.
Pookin iltapäivässä Minnan haastateltavana Vihiluodon Kyläyhdistys Ry:n puheenjohtaja Matti Niskanen.
Raahen kulttuuripalvelupäällikkö Piritta Rossia haastattelee Jussi Häkkilä.
Perustelujen mukaan Ukkolalla on tarkka ja eri kanteilta näkevä katse toimittajana ja pakinoitsijana, huumoria unohtamatta. Jukka Ukkola työskenteli toimittajana ensin Kalevassa vuosina 1967-83 ja sen jälkeen Suomen Kuvalehdessä 1984-2010. Noina vuosina hän kirjoitti foorumeilleen tuhansia pakinoita, niin Aleksis K. -nimimerkillä kuin omalla nimellään. Jukka Ukkolan kynästä on syntynyt pakinakokoelmien lisäksi mm. perusoululaisten yritysten ja yhdistysten historiikkeja ja Oulu-aiheisten valokuvateosten tekstejä.
Oulun kaupunki ja Oulun ammattikorkeakoulu käynnistävät syyskuussa uuden valmennusohjelman, jonka tavoitteena on houkutella nuoria oululaisia luoville aloille. Luovan alan työvoimapulasta sekä työvoiman ja työntekijöiden välisestä kohtaanto-ongelmasta on uutisoitu myös Oulussa kuluvan vuoden aikana. Taustalla vaikuttavat Oulun alueen luovan toimialan kasvaminen sekä luovan osaamisen merkityksen vahvistuminen työelämässä ja kaupunkien vetovoimatekijänä
Happilautta-veistos on Oulaisissa syntyneen, Tampereella asuvan ja vaikuttavan kuvataiteilijan Hanna Vihriälän käsialaa. Veistos rakentuu alumiiniin valetuista erityyppisistä ja -kokoisista hahmoista, lähinnä eläinaiheisista pehmoleluista, jotka on kerätty vapaaehtoisen lahjoitus- ja kierrätyskäytännön mukaisesti. Veistoksen nimi, Happilautta puolestaan viittaa punasolujen merkittävään, elämää ylläpitävään tehtävään ihmisen kehossa. Biologisen ja tarinallisen kerroksellisuuden ohella kokonaisuuteen sisältyy myös symbolinen, eli viestinnällinen ulottuvuus.
Torstaina järjestettävässä Oulun Taiteiden Yössä on tarjolla parisataa ohjelmanumeroa.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla (32) kahavilla on Jore Siltala.