Uusimmat

Ensimmäistä kertaa Oulussa järjestetyn valtakunnallisen alttoviulukilpailun voitti Julie Svačinová.
Pookin päivässä Minnan jututettavana Metsurin tarina -elokuvan ohjaaja sekä käsikirjoittaja Mikko Myllylahti ja pääroolissa nähtävä Jarkko Lahti.
Ohjaaja Klaus Häröä ja käsikirjoittaja Kirsi Vikmania haastattelee Jussi Häkkilä.
Työ, opiskelupaikka tai perhe saisivat olulaisnuoret jäämään tulevaisuudessa asumaan Ouluun.Työ ja opinnot saavat nuoret puolestaan suunnittelemaan poismuuttoa Oulusta. Osa oululaisnuorista tuntee myös vetoa paikkakunnalle, jossa olisi rauhallisempaa tai kauniimpi luonto. Lisäksi muuttosuunnitelmien syyksi mainittiin kaipuu suvaitsevaisempaan ilmapiiriin.
Koko Rovaniemi juhlii viikon lopulla juuriaan, moninaista kulttuuriaan, historiaan ja asukkaitaan, kun Valtakunnalliset Kotiseutupäivät alkavat perjantaina. Kotiseutupäivien tähtiesiintyjiä ovat tänä vuonna mm. rap-artisti Ailu Valle, elokuvaohjaaja Joonas Berghäll, laulaja-lauluntekijä Jaakko Laitinen, r&b-artisti Rosa Coste ja monialainen taiteilija Tommi Liimatta. Tapahtuma sisältää keskusteluja ihmiskunnan kohtalonkysymyksistä.
Oulunsalon Varjakka on valittu maakunnalliseksi Vuoden kyläksi 2022. Valinnan teki Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry. Vuoden kylä julkistettiin viikonloppuna maakunnallisessa kyläjuhlassa Pyhännällä.
Veli-Pekka Lehtola on saamelaisen kulttuurin professori Giellagas-instituutissa Oulun yliopistossa. Inarista kotoisin oleva Lehtola on itse saamelainen. ja ehdolla Botnia-kirjallisuuspalkinnon saajaksi teoksellaan: Entiset elävät meissä – Saamelaisten historiat ja Suomi.
Kesä-, heinä- ja elokuussa kävijöitä oli yhteensä 6227. Asiakasmäärät kasvoivat edelliskesästä lähes 40 prosenttia.
Marja kävi katsomassa Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -elokuvan ja jututti Heikki Kinnusta.
Suomalaisten kuormittuneisuus näkyy yhteydenottoruuhkana Kriisipuhelimessa. Tänä kesänä puhelimen resursseja pystyttiin lisäämään, ja vastattujen puhelujen määrä nousi suuremmaksi kuin koskaan aikaisemmin. Kriisipuhelin avaa ukrainan- ja venäjänkieliset linjat syyskuussa
Ranskalainen Kirill Blumenkrants voitti perjantaina Oulussa järjestetyn ilmakitaransoiton maailmanmestaruuden.
Pekka Jaatista haastattelee Jussi Häkkilä.