Uusimmat

Numeroitu Oulu-mitali voidaan myöntää oululaiselle henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena ansioista tieteen, urheilun, taiteen tai muun kulttuurityön alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävistä valtakunnallisista tai kansainvälisistä saavutuksista. Erityisistä syistä mitali voidaan myöntää myös muulle kuin oululaiselle esimerk­iksi huomattavan vierailun yhteydessä.
Tätä Suomi tanssii –listan laatijoiden valinnat julkistettiin tänään Tampereella Hotelli Tornissa musiikkiväen Lavakauden päättäjäisissä.
Kesäsään 2018 ennustamisessa kilpaili tänä vuonna 12 kilpailijaa eri puolilta Suomea. Kesäsään ennustuksessa kilpailijan tuli arvata tai tietää vapaamuotoisella kuvauksella toukokuun, kesäkuun, heinäkuun ja elokuun yleissäätila. Lisäksi tuli ennustaa tarkemmin säätilanne Erkin-, Johanneksen-, Jaakon- ja Perttulin päivien osalta. Ruukin kyläyhdistyksen Kansansääennustuksen SM-kilpailut on järjestetty vuodesta 2005 lähtien.
Valintaraatiin teki vaikutuksen nimenomaan Jongun kylän monivuotinen ja monipuolinen, määrätietoinen kehittäminen, jolla on luotu toimivat puitteet nykyisille asukkaille ja saatu kylälle uusia asukkaita, erityisesti nuoria lapsiperheitä. Yhdessä tekemisellä, talkoohengellä ja hankkeilla on saatu kylällä paljon aikaan.
Pohjois-Pohjanmaan neljää matkailualuetta, Oulun seutua, Rokua Geoparkia, Kalajokea ja Syötettä on esitelty kokonaisuutena Keski-Euroopassa, Kiinassa ja Japanissa – vastaavasti näiltä alueilta on tuotu kymmenittäin matkanjärjestäjiä tutustumaan Pohjois-Pohjanmaan matkailualueisiin. Pohjois-Pohjanmaan matkailuyhteistyö on tiivistynyt ja tunnettuus kohdemaissa lisääntynyt huomattavasti viime vuosina.
Pimeys on romaani sukellusvenesodasta ja jäljestä, jonka se ihmiseen jättää. Tänään 11.09 julkaistun romaanin kirjoittaja Pekka Jaatinen vieraili aamulla Paavo Törmin vieraana kertomassa paitsi romaanistaan, niin myös Suomen armeijan sukellusveneistä.
Valssissa he sijoittuivat toiseksi ja latinalaistanssikilpailussa kolmanneksi. Pari valmistautuu parhaillaan nuorison vakio MM-kilpailuihin.
Työ on osa-aikaista eikä vaadi Oulussa asumista. Hakuaika tehtävään on voimassa 28.9. saakka.
Lounais-Lapin Euroautoilijat ry ja Suomen rättisitikka harrastajat kohtaavat huomenna klo 12 Kuivaniemen Merihelmessä. Kyseessä on kohtaamisajo ja ajokauden päättäjäiset. Ari Kettukankaan haastateltavana rättisitikka harrastaja- ja yksi tapahtuman puuhanainen Anja Pulkkinen.
Tämä viikko on valtakunnallinen lasten ja nuorten Harrastusviikko. Nivalassakin on teeman ympärillä yli 70 erilaista tapahtumaa. Ari Kettukankaan jututettavana Nivalan hyvinvointijohtaja, Kyösti Kallion koulun rehtori Jukka Turunen.
Nivalan Karvoskylässä sijaitseva museokonepaja Toimiva on tarkka kopio 20-luvun konepajasta entisöityjä koneita ja konttoriosaa myöten. Tauno Hirveä haastattelee Ari Kettukangas.
Matti Esko kertoi tuoreimpia kuulumisiaan Pookin iltapäivässä. Matti Esko konsertoi Oulussa 16.9.