Kuva: Anne Torvinen Lapin lennosto

Ilmavoimien pääsotaharjoitus Ruska 22 alkaa

03.10.2022 08:14 - Jussi Häkkilä

Ilmavoimat järjestää tällä viikolla Ruska 22 -ilmaoperaatioharjoituksen, johon osallistuu yhteensä 50 lentokonetta ja noin 3 700 henkilöä eri puolilla Suomea.

Ilmavoimat järjestää tällä viikolla Ruska 22 -ilmaoperaatioharjoituksen, johon osallistuu yhteensä 50 lentokonetta ja noin 3 700 henkilöä eri puolilla Suomea.
Kyseessä on Ilmavoimien tämän vuoden pääsotaharjoitus. Tänä vuonna koulutetaan erityisesti Lapin lennoston ja Ilmasotakoulun reserviläisiä, joten harjoituksen päätukikohdat ovat Rovaniemi ja Jyväskylän Tikkakoski. Lisäksi käytetään Oulun, Pudasjärven, Vaasan, Kokkola-Pietarsaaren, Rissalan ja Ruotsin Kallaxin lentokenttiä. Mukana harjoituksessa on myös Ruotsin hävittäjiä. Rovaniemelle tukeutuva ruotsalainen lento-osasto on mukana harjoituksessa osana Suomen ilmapuolustusta ja harjoittelee suomalaisessa tukikohdassa toimimista.
Ruska 22 -harjoituksen ilmaoperaatioihin liittyy lentotoimintaa matalilla lentokorkeuksilla sekä yliäänilentoja, jotka lennetään mantereen yllä yli kymmenen kilometrin korkeudessa. Harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtu- ja silppuheitteitä, jotka voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä.

Harjoituksen lentotoiminta alkaa tänään kello 12 ja päättyy lauantaina kello 15:een mennessä. Maanantaina ja tiistaina lentotoiminta päättyy iltaisin kello 22. Keskiviikosta eteenpäin lentotoimintaa on kaikkina vuorokaudenaikoina.

Lue myös: Ilmavoimat harjoittelee ensi viikolla Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Kilpailut

Uusimmat