Kuva: Jussi Häkkilä

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi tänään

12.01.2022 08:58 - Ari Kettukangas

Aluevaaleissa valitaan ensimmäistä kertaa aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet.

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi tänään ja jatkuu ensiviikon tiistaihin 18. päivään saakka. Varsinainen vaalipäivä on vajaan kahden viikon päästä sunnuntaina 23. tammikuuta. Aluevaaleissa valitaan ensimmäistä kertaa aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet. Hyvinvointialueella on itsehallinto, ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto. Vallitseva koronatilanne otetaan huomioon vaalien varotoimenpiteissä mm. maskeilla, turvaväleillä ja erilaisella hygienia-asioilla.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan suositukset epidemian hillitsemiseksi ennallaan - valmistelussa muutoksia jäljitys- ja testauskäytäntöihin

Kilpailut

Uusimmat