Pilke-toiminta tarjoaa vertaistuellista ohjattua ryhmätoimintaa ikääntyneille, joilla on tai on ollut päihdeongelmia

25.11.2021 09:42 - Jussi Häkkilä

Keski-Pohjanmaan sosiaali-ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten asiakasohjaus ja avopalvelut-palvelualuejohtaja Hanna Saarista haastattelee Jussi Häkkilä.

Pilke-toiminta käynnistyy Soiten alueella ensi kuussa. Pilke-toiminta on vertaistuellista, ammatillisesti ohjattua ryhmätoimintaa ikääntyneille, joilla on tai on ollut päihdeongelmia. Ryhmään voi osallistua ilman vaatimusta päihteettömyydestä tai raitistumisesta.Toimintaan voi siis osallistua myös päihtyneenä. Ryhmässä ei päihteitä kuitenkaan käytetä.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa Tervakartanossa Kokkolassa. Toiminta on maksutonta. Pilke-toiminta tarjoaa psykososiaalista tukea. Omaishoitajan osallistuessa Pilke-ryhmään on omaishoidettavalla mahdollisuus osallistua samanaikaisesti ikääntyneiden kuntouttavaan päivätoimintaan, jonka tarkoituksena on tukea omaishoitajan jaksamista. Sininauhaliiton koulutettujen ohjaajien joukossa on myös Soiten alueen järjestöjen ja seurakunnan edustajia.

Nyt alueella käynnistyvä Pilke-ryhmä on valtakunnallisesti ensimmäinen sote-integroituneessa kuntayhtymässä. Ainutlaatuisen käynnistyvästä ryhmästä tekee myös se, että erikoissairaanhoidon työntekijä toimii ryhmässä sosiaalihuollon työntekijän työparina.

Lue myös: Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen 2021 ASTE-hanke auttaa asunnottomia ja päihdeongelmaisia

Kilpailut

Uusimmat