Kuva: Soite

Soiten alueella vapun jäljiltä 41 koronavirustartuntaa - karanteenissa 300 henkilöä

12.05.2021 18:05 - Ari Kettukangas

Yhden näytteen sekvensointitulos on varmistunut ja kyseessä on koronaviruksen Intian variantti. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta.

Soiten alueella on todettu 16 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät samaan, viime päivinä tiedotettuun laajaan tartuntaketjuun, joka lähti liikkeelle vappubrunssilta. Tartuntaketjusta on lähtenyt liikkeelle useita jatkoketjuja, joista laajin on 5. toukokuuta Kokkolan ammattikampuksen altistumistilanteesta alkunsa saanut tartuntaketju. Virus on päässyt leviämään alueella voimakkaasti, koska olosuhteet ovat olleet otolliset johtuen kahdesta altistustilanteesta. Yhteensä vappubrunssilta liikkeelle lähteneestä tartuntaketjusta on todettu 41 koronavirustartuntaa. Karanteenissa on n. 300 henkilöä. Alueen ilmaantuvuusluku on noussut nopeasti yli 50 / 100 000 asukasta. Yhden näytteen sekvensointitulos on varmistunut ja kyseessä on koronaviruksen Intian variantti. Tällä hetkellä tartunnat leviävät Soiten alueella etenkin nuorten ja nuorten aikuisten joukossa, joista osa on hyvinkin vähäoireisia. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaalla voi järjestää lauantaista eteenpäin korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia turvallisuusohjeita noudattamalla

Kilpailut

Uusimmat