Aluehallintovirasto kielsi Asunto Björndahl Oy:n toiminnan viikoksi

12.05.2020 08:42 - Jussi Häkkilä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Asunto Björndahl Oy:n kiinteistönvälitystoiminnan seitsemän vuorokauden ajaksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Asunto Björndahl Oy:n kiinteistönvälitystoiminnan seitsemän vuorokauden ajaksi. Kielto tulee voimaan ensi maanantaina. Se koskee kaikkia yhtiön toimipisteitä Kokkolassa, Pietarsaaressa, Vaasassa, Kannuksessa, Ylivieskassa ja Kristiinankaupungissa. Kiellon aikana välitysliike tai sen palveluksessa työskentelevät eivät saa hoitaa minkäänlaisia välitystehtäviä tai markkinoida välityspalveluita. Aluehallintoviraston mukaan välitysliike on välittänyt kohdetta ilman voimassaolevaa toimeksiantosopimusta, laiminlyönyt tiedonantovelvollisuutensa sekä toiminut tarjousmenettelyn osalta hyvän välitystavan vastaisesti. Lisäksi aluehallintovirasto havaitsi liikkeen toiminnassa muitakin puutteita ja laiminlyöntejä.

Aluehallintovirasto huomioi ratkaisuharkinnassaan myös yhtiölle aiemmin annetut seuraamukset. Yhtiölle annettiin varoitukset vuosina 2018 ja 2019. Lisäksi virasto on ohjannut välitysliikettä useita kertoja noudattamaan lakia ja hyvää välitystapaa, koska sen toiminnassa on havaittu puutteita. Vuonna 2015 yhtiön toiminta kiellettiin osittain määräajaksi.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto seuraa, noudattaako välitysliike annettua kieltoa. Päätös ei ole lainvoimainen.
Asunto Björndahl Oy on valittanut päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen.

Lue myös: Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa käsittelyssä viime vuonna 283 terveydenhuollon kantelua

Kilpailut

Uusimmat