Kuva: Pixabay

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite ryhtynyt toimenpiteisiin tuhkarokkoepidemian estämiseksi

03.12.2018 13:42 - Jussi Häkkilä

Luodossa olleen tuhkarokkotapauksen johdosta Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on ryhtynyt toimenpiteisiin epidemian estämiseksi.

Luodssa olleen tuhkarokkotapauksen johdosta Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on ryhtynyt toimenpiteisiin epidemian estämiseksi. Soiten lastensairaalan tiloissa altistuneet on kaikki tavoitettu ja ohjeistettu. Keski-Pohjanmaan keskussairaalan tiloissa altistus on ollut mahdollinen viime viikon keskiviikkona klo 9-12 lasten sairaalan aulassa. Viikonlopun aikana altistuneiden torjuntatoimia on jatkettu ja sairaalassa on annettu vielä joitakin vasta-ainelääkityksiä. Yhteensä vasta-ainelääkitystä on annettu Soitessa noin 20:lle, joista suurin osa oli Luodon alueen lapsia.

Uusia tautitapauksia ei tällä hetkellä ole tiedossa. Soiten alueella tuhkarokolle altistuneita henkilöitä on noin sata. Kyseessä ei ole tuhkarokkoepidemia, mutta sen uhka on olemassa. Kruunupyyn alhaisen rokotuskattavuuden vuoksi kehotetaan alueen väestöä tarkistamaan oma rokotesuojansa ja vahvistamaan se tarvittaessa. Muuten alueella rokotekattavuus on korkea, eikä erityistoimiin ole aihetta.

Viikonlopun aikana järjestetyissä ylimääräisissä rokotuksissa rokotettiin Kokkolassa noin 75 ja Kruunupyyssä noin kymmenen henkilöä.

Kokkolaan ja Kruunupyyhyn on järjestetty ylimääräiset rokotuspäivät Torkinmäen neuvolaan huomenna klo 16.30-19 sekä Kruunupyyn vastaanottoon tänään ja huomenna klo 16.30-19.

Lue myös: Tuhkarokkoepidemia Pohjanmaalla – useita altistuneita

Kilpailut

Uusimmat