Soite mukaan valinnanvapauspilottiin henkilökohtaisen budjetin osalta

17.05.2018 08:29 - Jussi Häkkilä

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt ensimmäiset päätökset maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvästä valinnanvapauden pilottialueista. Rahoitusta myönnetään kymmenen maakunnan alueelle.

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt ensimmäiset päätökset maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvästä valinnanvapauden pilottialueista. Rahoitusta myönnetään kymmenen maakunnan alueelle. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soitelle myönnettiin rahoitus henkilökohtaisen budjetin osalta. Rahoituksen suuruus on kaksi miljoonaa euroa. Keski-Pohjanmaa on ainoa pilottiin valittu maakunta Pohjois-Suomen erityisvastuualueella.

Henkilökohtainen budjetti koskee Soiten pilotissa ainoastaan vammaispalveluita, joissa pilotoinnin kohderyhmäksi on määritelty aikuiset vaikeavammaiset asiakkaat sekä lapsiperheet, joissa on vaikeavammainen tai kehitysvammainen alle 18-vuotias lapsi. Palvelujen piirissä on nykyisin arviolta 500-600 asiakkuutta Soiten alueella.

Pilottien käynnistyminen edellyttää valinnanvapauslain hyväksymistä eduskunnassa. Valinnanvapauslaki on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä. Laki on tarkoitus hyväksyä kesä-heinäkuussa. Mikäli sote-lainsäädäntö hyväksytään, käynnistetään pilotin mukaisen toimintamallin valmistelu välittömästi. Tarkoituksena on, että varsinainen palvelutuotanto piloteissa käynnistyisi viimeistään ensi vuoden alusta.

Lue myös: Soite:lle myönnettiin maakuntatasoinen laaduntunnustus ensimmäisenä Suomessa

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat