Ilmainen ehkäisy alle 20-vuotiaille keskipohjalaisille

09.02.2018 08:41 - Jussi Häkkilä - Luettu 315 kertaa

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite ottaa käyttöön maksuttoman ehkäisyn alle 20-vuotiaille. Terveyskeskuslääkäri Pilvi Norrenaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite ottaa käyttöön maksuttoman ehkäisyn alle 20-vuotiaille. Nuoret voivat saada ilmaisen ehkäisyn ensi maanantaista lähtien Soiten ehkäisyneuvoloista ja opiskeluterveydenhuollosta. Ehkäisyneuvolaan voi varata ajan sähköisesti. Ilmaisen ehkäisyn valikoimaan kuuluvat hormonaaliset ehkäisypillerit, ehkäisyrenkaat, kierukat, implantit ja kondomit. Ammattilaisten kanssa yhdessä valitaan nuorelle parhaiten sopiva ehkäisymenetelmä.

Soiten valtuusto hyväksyi esityksen nuorten maksuttomasta ehkäisystä viime marraskuussa toiminta- ja taloussuunnitelman yhteydessä. Päätöksen taustalla ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön sekä Väestöliiton esitykset, joissa suositellaan maksutonta ehkäisyä nuorille. Suomessa maksutonta ehkäisyä on kokeiltu tähän mennessä yksittäisissä kunnissa, ja kokemukset ovat olleet myönteisiä. Soite on Suomen ensimmäinen kuntayhtymä, joka tarjoaa ilmaisen ehkäisyn koko maakunnan nuorille.

Lue myös: Soiten lasten päivystyksen pilotti jatkuu ensi kesäkuun alkuun saakka

Kilpailut

Uusimmat