Kuva: Fotolia

Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmistelu hyvässä vauhdissa

27.01.2017 13:10 - Jussi Häkkilä

Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ohjausryhmä kokoontui tänään vuoden ensimmäiseen tilannekatsaukseen maakuntauudistuksen esivalmistelun vaiheista. Nyt ohjausryhmässä esitelty tiekartta on jo hyvin pitkälle mietitty ja vastuutettu, jonka pohjalta muutosta toteutetaan ripeällä tahdilla.

Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ohjausryhmä kokoontui tänään vuoden ensimmäiseen tilannekatsaukseen maakuntauudistuksen esivalmistelun vaiheista. Jo vuoden vaihteessa saatiin lisää tehoa ja tekemistä valmisteluun, kun mm. hallinnollista päätöksentekorakennetta kevennettiin sekä valmisteluvastuita tarkennettiin. Nyt ohjausryhmässä esitelty tiekartta on jo hyvin pitkälle mietitty ja vastuutettu, jonka pohjalta muutosta toteutetaan ripeällä tahdilla.
Seuraava suurempi välietappi väliaikaishallinnon kokoaminen. Maakuntalain ja sosiaali- ja terveyshuollon järjestämisestä annetun lain mukaisesti on maakuntiin perustettava heinäkuun alkuun mennessä väliaikaishallinto. Sen päätehtävänä on vastata maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes maakuntavaltuusto on valittu ja maakuntavaltuuston asettama maakuntahallitus on aloittanut toimintansa ensi vuoden maaliskuussa.
Neuvottelut väliaikaishallinnon kokoamiseksi käynnistetään ja ensimmäinen neuvottelu pidetään ensi kuussa. Tulevan maakuntakonsernin organisaatiomallin valmistelu on myös käynnistetty. Tavoitteena on saada toimi-, palvelu- ja vastuualuetason kattava organisaatiomalli valmiiksi maaliskuun loppuun mennessä.

Kilpailut

Uusimmat