Kuva: RadioMedia

Radio Pooki ehdolla vuoden radioksi

09.03.2023 10:46 - Bauer Media

Kaupallisen radioalan merkittävimmät tekijät ja teot palkitaan vuotuisessa päätapahtumassa RadioGaalassa 31.3. Tapahtuman palkintoehdokkaat on nyt julkaistu. Pookille ehdokkuuksia ehdokkuuksia kertyi kaikkiaan kolmessa kategoriassa.

Radio Pooki on ehdolla vuoden radioksi tämän vuoden RadioGaalassa. Pookin Mökkisimulaattori Weekendissä on ehdolla vuoden radiopromootioksi. Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki on ehdolla vuoden ohjelmapäälliköksi. Voittajat näissä kategorioissa valitsee kilpailun asiantuntijatuomaristo.

- Pookin kuuntelijoista tuskin kukaan tietääkään, mikä ihme Pookin Mökkisimulaattori Weekendissä on, sen verran salassa taajuuksilta projekti tehtiin. Rakensimme siis keskelle elektronisen musiikin festivaali Weekendiä yleisön täysin yllättäneen keitaan rentoutumiselle. Mökkimäinen maisema aurinkotuoleineen ja juhannuskoivuineen päivineen. Kotimaisen tanssimusiikin parhaat soivat mölkkykisaa ja tikkakisaa tahdittaen koko festarin ajan. Kuin mummolassa tai kesämökillä konsanaan. Ensin yleisö katsoi vähän kulmien ali epäillen kuin liittymämyyjää konsanaan, mutta kohta tanssittiin porukalla Dirlandaata ja laulettiin yhteislauluna Jäätelökesää. Hauskaa, että tuomaristo arvosti tätä melko hullua ideaa, ohjelmapäällikkö Mika Kuki nauraa.  

Radio Pooki on valittu vuoden radioksi vuonna 2005 sekä vuoden paikallisradioksi vuosina 2017, 2019 ja 2020. Vuonna 2005 Pookin voittaessa olemassa oli vain yksi valtakunnallinen kategoria. Viime vuosina palkinnot on jaettu paikallisessa ja valtakunnallisessa kategoriassa. Vuoden radion ehdokkuus onkin nykymuotoisessa gaalassa Pookin ensimmäinen valtakunnallistumisensa jälkeen.

RadioGaalan yleisöäänestys keräsi ennätysmäisen vyöryn ääniä. Suomalaiset antoivat yleisöäänestyksessä peräti 130 000 ääntä suosikkiradiojuontajilleen ja radio-ohjelmille. RadioGaalassa palkitaan erikseen juontajat ja radio-ohjelmat paikallisista ja valtakunnallisista radiokanavista.

Toimialan RadioAwards-kilpailussa arvioitiin viime vuoden parhaita radiotekoja ja -ihmisiä 14 kategoriassa. Kilpailun päätuomarina toimi LähiTapiolan henkilöasiakasliiketoiminnan ja markkinoinnin johtaja Sanna Myller, joka luotsasi 20-päistä asiantuntijatuomaristoa. Tuomaristo oli vakuuttunut hyvistä aikaansaannoksista, minkä vuoksi tuomaristo valitsi kilpailun shortlistalle runsaasti ehdokkaita joihinkin kategorioihin. RadioGaalassa tullaan jakamaan voittajien lisäksi useampi kunniamaininta.

RadioGaala on kutsuvierastilaisuus ja se järjestetään perjantaina 31.3. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumaa on mahdollista seurata ISTV:n kautta samanaikaisesti. Gaalan juontavat Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi. Gaalassa esiintyvät BEHM, KUUMAA ja Ressu Redford.

Katso kaikki RadioGaalan ehdokkaat TÄÄLTÄ.

Kilpailut

Uusimmat