Uusimmat

Marja Ollakka ja Kati Jurkko kävivät tutustumassa Koivurannan Igluihin. Yrittäjä Antti Smal kävi kertomassa joki-igluista.
Katri Kulmuni kertoo, että hänellä on kevyen flunssan oireita.
Tämä viikko on maksaviikko. Maksastaan kannattaakin pitää huolta, sillä sitä ei voi keinotekoisesti korvata. Järjestösuunnittelija Munuais-ja Maksaliitto Tarja Teitto-Tuckettia haastattelee Paavo Törmi.
Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisille taidevierailuille. Hanke alkoi lukuvuonna 2017–2018, ja joka vuosi noin 60 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa ovat saaneet mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa. Toinen kohde on ollut omassa maakunnassa ja toinen yleensä pääkaupunkiseudulla. Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ovat tarjonneet kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen käynnit esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn.
Kangaskäärme elää piilottelevaa elämää.
Oulussa pyydetään kaupunkilaisilta ideoita Oulun kehittämiseen. Osallistu.ouka.fi etsii kaupunkilaisten ideoita toteutettavaksi omalla alueellaan.
Kalajoelle ilmestyvät tänä kesänä suuremmissa kaupungeissa suursuosion kulkupeleinä saavuttaneet vuokrattavat sähköpotkulaudat. Vähäpäästöisen liikkumismuodon saapuminen edistää kestävää matkailua Kalajoelle
Las Vegas ja Elvis ovat saaneet vahvan haastajan Suomen Naantalista. Muumimaailmassa on pidetty hääseremonioita yli 20 vuotta, mutta vain japanilaisille.
Pyhän hiihtokeskus on kasvattanut hiihtopäiviä 25% verrattuna edelliseen täysimittaiseen kauteen 2018-2019 ja peräti 50% koronan katkaisemaan kauteen 2019-2020. Kävijämäärien positiivinen kehitys on luonut tarpeen majoituskapasiteetin kasvattamiseen Pyhällä.
Tähän mennessä tulvakevät 2021 on ollut Pohjois-Pohjanmaan jokivesistöjen osalta rauhallinen. Tulvahuippu saavutettaneen- Kiiminkijoella ja sitä eteläisimmillä jokialueilla tulevan viikonlopun aikana tai ensiviikon alussa. Oulujokea eteläisimmillä alueilla virtaamat eivät nykyisestä juurikaan kasva, elleivät poikkeuksellisen suuret sateet muuta tilannetta. Tulvahuippujen virtaamat jäävät useimmilla joilla keskimääräistä pienemmiksi
Sähköpotkulautailu on suosittu tapa liikkua kaupungissa. Niitä koskevat liikennesäännöt ovat kuitenkin monelta hukassa, kertoo Liikenneturva.
Kemin kaupunki on solminut uuden kolmevuotisen kumppanuussopimuksen Lapin yliopiston, Ammattiopisto Lappian ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa