Uusimmat
Suosituimmat

Siilin piikki -palkinto dosentti, lastenhematologian erikoislääkäri Merja Möttöselle syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi tehdystä työstä

13.02.2024 09:05 - Jussi Häkkilä

Merja Möttöstä haastattelee Jussi Häkkilä.

Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet jakaa tällä viikolla ensimmäistä kertaa Siilin piikki -palkinnon. Tämänvuotinen palkinto annetaan dosentti, lastenhematologian erikoislääkäri Merja Möttöselle hänen pitkäjänteisestä ja periksiantamattomasta työstään syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi. Merja Möttönen työskenteli pitkään Oulun yliopistollisessa sairaalassa lasten syöpä- ja verisairauksia hoitavan osaston ylilääkärinä. Ylilääkärinä hän on toiminut Pohjois-Suomen erityisaseman puolustajana ja merkityksellisesti edistänyt psykososiaalisen tuen kehittämistä osaksi syöpähoitoja.  Hän jäi eläkkeelle virastaan vuonna 2019.

Palkinto myönnetään vuosittain Kansainvälisen lasten syövän päivänä 15. helmikuuta henkilölle, jonka toiminta on ollut merkityksellistä syöpään sairastuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen Oulun yliopistollisen sairaalan hoitoalueella. Päätöksen palkinnon saajasta tekee Pohjois-Suomen syöpälapsiperheiden johtokunta.

Lue myös: Duodecimin Nuoren tutkijan palkinto syöpäbiologian dosentti Juha Väyryselle Oulusta

Uusimmat
Suosituimmat